‘Liever Eigen Huis & Tuin dan Boer Zoekt Vrouw’

Jeroen Kijk in de Vegte heeft helemaal niets met het meest bekeken tv-programma van de Nederlandse televisie, Boer Zoekt Vrouw. Veel liever kijkt hij naar Eigen Huis & Tuin. Dat geeft de presentator aan in Mikro Gids. Kijk in de Vegte kijkt het klusprogramma van RTL 4 graag samen met zijn partner. “Onze guilty pleasure is Eigen Huis & Tuin. Met een wijntje en een potje eten erbij op zaterdag de week afronden. Zalig. Daar zit voor mij de totale gezelligheid in.” 

De boerendatingshow van Yvon Jaspers laat hij links liggen. “Die hele hype rond Boer Zoekt Vrouw heb ik nooit begrepen. Ik zou graag ontdekken waarom vier miljoen mensen het programma boeiend vinden, maar mij pakt het niet.

Maar er zijn veel publieke omroep-shows die hem wel interesseren. “Geschiedenis en verhalen over mensen boeien mij. Ik volg nu die enorm mooie serie De Gouden Eeuw. Het programma Andere Tijden vind ik ook altijd de moeite waard, net als programma’s als Profiel.”

Zijn favoriete tv-serie is inmiddels gestopt. “Desperate Housewives is heel tof. Dat hebben we hele zaterdagen zitten kijken, dat was genieten. De scherpe humor – zwarte humor soms bijna – vond ik echt geweldig. Het zag er ook prachtig uit, heel smakelijk in beeld gebracht, goede verhalen. Helemaal af.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen