Wendy vond Over De Roooie niet te ver gaan

Geplaatst op do 31 jan 2013 om 14:12

Wendy van Dijk vindt niet dat Over De Roooie, het programma dat zij in 1996 presenteerde voor SBS 6, grenzen heeft overschreden. Dat zegt de presentatrice, sindsdien uitgegroeid tot een van de grote sterren van het land, in Avrobode. Van Dijk vond het grappig. “Ik weet nog dat er een broodje smeerworst herkauwd moest worden door verschillende mensen. En dat een man door voelen de borsten van zijn vriendin moest herkennen. Ongelooflijk dat daar zo veel mensen aan mee deden.” 

Ze heeft destijds nooit getwijfeld of ze wel zoiets wilde presenteren. “Ik speelde best veel rolletjes in series en deed typetjes in het programma Boobytrap. Maar daar kon ik niet van rondkomen. Over de roooie was een enorm goeie kans op een vast inkomen.”

De opnames vond ze erg plezierig. “Ik vond het ook grappig om de straat op te gaan en lol te maken met mensen. Hoe cool is het dat je daarmee je geld kunt verdienen? Over de roooie was destijds nogal opzienbarend dus daar werd veel over gezegd en geschreven: ‘Wat is dit voor ranzig programma?’

Ik heb er nooit problemen mee gehad, maar Matthijs Scholten, nu directeur bij RTL, vond het verschrikkelijk. Ik vond het alleen maar lachen“, besluit ze.
14 Reacties op “Wendy vond Over De Roooie niet te ver gaan”


 1. Mark

  Meteen terug op SBS 6 dat programma, echt geniaal, typisch SBS!

  Lekker hondendrollen eten, en kotsen in bekers (wie het meeste braakte kreeg 1000 gulden)..

 2. Anoniem

  Nederlanders en geld…

 3. Mark

  Denk trouwens dat Jackass hieruit de inspiratie heeft gehaald: 50% wat je daarin zag, kwam jaren ervoor al bij Over De Roooie.

 4. voeten

  Ja ik kan me nog herinneren dat een man aan mannenvoeten moest likken voor 100 euro… nou dat doe ik maar wat graag voor nop! ik hou van mannenvoeten :D

 5. trol

  stompzinnig programma maar Wendy is wel een lekker wijf :-)

 6. Ronald

  Was vergeten dat dit bestond. Best grappig. Laat maar terugkomen. Zou wel thuis passen op Veronica!

 7. Anoniem

  Het is Matthias Scholten, niet Matthijs.

 8. Bas

  Kandidaten hadden zelf vantevoren de keuze om wel of niet mee te doen,
  dus het spel was uiteindelijk voor eigen risico.
  Maar een spel als Streetlive/Over de rooie zou best wel weer eens leuk zijn voor deze tijd.

 9. vinn

  Iedereen met een normaal inkoomen of daaronder zal veel doen voor 1000 euro. Het is makkelijk verdiend! Het is alleen jammer dat het op tv komt wat je doet. Maar voor 1000 euro zou ik best voelen welke borsten van mijn vriendin zijn. Een herkoude leverworst gaat wat ver. Ik lust al geen leverworst maar dan ook nog herkouwd never

 10. Bamibal

  dit programma zou eigenlijk terug moeten op de tv op sbs 6! word een grote hit

 11. De Wereld Draait

  Het ligt er maar net aan hoe hoog je de lat legt, voor wat betreft ‘amusement’. Ik walg ervan.

 12. KoalaNL

  In 1996 was de euro er nog niet hoor.

 13. Knip

  Ik heb zelf als editor aan dat programma meegewerkt en ik denk dat Wendy last heeft van nostalgische gevoelens want het was echt een goor programma.
  Ik heb me menigmaal afgevraagd wat de bedoeling van dit programma was.

 14. tiswat

  Knip, Wendy heeft niet alleen last van nostalgische gevoelens maar, en dat is nog veel erger, last van chronische zelfoverschatting.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.