Wendy vond Over De Roooie niet te ver gaan

Geplaatst op Thu 31 Jan 2013 om 14:12

Wendy van Dijk vindt niet dat Over De Roooie, het programma dat zij in 1996 presenteerde voor SBS 6, grenzen heeft overschreden. Dat zegt de presentatrice, sindsdien uitgegroeid tot een van de grote sterren van het land, in Avrobode. Van Dijk vond het grappig. “Ik weet nog dat er een broodje smeerworst herkauwd moest worden door verschillende mensen. En dat een man door voelen de borsten van zijn vriendin moest herkennen. Ongelooflijk dat daar zo veel mensen aan mee deden.” 

Ze heeft destijds nooit getwijfeld of ze wel zoiets wilde presenteren. “Ik speelde best veel rolletjes in series en deed typetjes in het programma Boobytrap. Maar daar kon ik niet van rondkomen. Over de roooie was een enorm goeie kans op een vast inkomen.”

De opnames vond ze erg plezierig. “Ik vond het ook grappig om de straat op te gaan en lol te maken met mensen. Hoe cool is het dat je daarmee je geld kunt verdienen? Over de roooie was destijds nogal opzienbarend dus daar werd veel over gezegd en geschreven: ‘Wat is dit voor ranzig programma?’

Ik heb er nooit problemen mee gehad, maar Matthijs Scholten, nu directeur bij RTL, vond het verschrikkelijk. Ik vond het alleen maar lachen“, besluit ze.
TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.