Wendy vond Over De Roooie niet te ver gaan

Wendy van Dijk vindt niet dat Over De Roooie, het programma dat zij in 1996 presenteerde voor SBS 6, grenzen heeft overschreden. Dat zegt de presentatrice, sindsdien uitgegroeid tot een van de grote sterren van het land, in Avrobode. Van Dijk vond het grappig. “Ik weet nog dat er een broodje smeerworst herkauwd moest worden door verschillende mensen. En dat een man door voelen de borsten van zijn vriendin moest herkennen. Ongelooflijk dat daar zo veel mensen aan mee deden.” 

Ze heeft destijds nooit getwijfeld of ze wel zoiets wilde presenteren. “Ik speelde best veel rolletjes in series en deed typetjes in het programma Boobytrap. Maar daar kon ik niet van rondkomen. Over de roooie was een enorm goeie kans op een vast inkomen.”

De opnames vond ze erg plezierig. “Ik vond het ook grappig om de straat op te gaan en lol te maken met mensen. Hoe cool is het dat je daarmee je geld kunt verdienen? Over de roooie was destijds nogal opzienbarend dus daar werd veel over gezegd en geschreven: ‘Wat is dit voor ranzig programma?’

Ik heb er nooit problemen mee gehad, maar Matthijs Scholten, nu directeur bij RTL, vond het verschrikkelijk. Ik vond het alleen maar lachen“, besluit ze.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen