Wendy van Dijk stopt met X Factor

Geplaatst op wo 30 jan 2013 om 11:40

Foto: Mike van den ToornWendy van Dijk stopt met de presentatie van X Factor. Collega Martijn Krabbé zal het nieuwe seizoen alleen presenteren. Dat vertelt de presentatrice in Metro en Spits. Van Dijk wil meer tijd besteden aan haar privéleven. “Martijn ziet onze samenwerking als een televisiehuwelijk. Hij hoopt stiekem dat ik me nog bedenk. Ik vind het nog steeds een geweldig programma, maar ik wil gewoon weer wat vaker op het schoolplein staan“, zegt de liefdespartner van RTL 4-baas Erland Galjaard.

De balans tussen werk en privé is volgens Van Dijk doorgeschoten. “Na de première van Ushi Must Marry ga ik pas op de plaats maken. Niet dat ik overwerkt ben, hoor. Ik zou nog rustig een paar jaar in dit tempo kunnen doorwerken; ik ben ijzersterk. Maar ik wil meer tijd hebben voor mijn gezin, mijn kindjes, mijn sociale leven en mezelf. Dat heb ik gemist.

X Factor was ooit de reden waarom Van Dijk overstapte van SBS 6 naar RTL 4. “Ik maakte na negen jaar SBS de overstap naar RTL omdat ik me verder wilde ontwikkelen als presentatrice en actrice. Toen deden ze bij SBS helemaal geen drama of grote entertainmentshows. En bij RTL wel“, vertelde ze deze maand in Avrobode.

RTL had een heel pakket voor haar. “Daar wilden ze ook kijken naar een dramaserie voor me en ik mocht grote liveshows als X Factor doen. Dan moet je alles opnieuw leren. Met een autocue werken bijvoorbeeld. Ik had grote moeite met het lezen van de teksten, maar had geen idee dat het aan mijn ogen lag.”

Van Dijk kreeg in het begin veel kritiek op haar presentatie van X Factor. “Ik kreeg vreselijke hoofdpijn van de autocue, maar legde de link gewoon niet. Ik heb met terugwerkende kracht medelijden met mezelf. Volgens mij heb ik dat eerste jaar alles uit mijn hoofd gedaan. Maar na een tijdje maakte ik het mezelf eigen. En ik nam lenzen.”

Nu draait ze haar hand niet meer om voor grote live shows. “Als ik erbij stilsta dat er op dat moment drie miljoen mensen naar ons kijken, kan ik niet ontspannen. Ik voel nu overigens niet meer de adrenaline door mijn lijf stromen, zoals in het begin. Ik geniet alleen maar van zo’n uitzending.”
26 Reacties op “Wendy van Dijk stopt met X Factor”


 1. MichaelDH

  Heeft Martijn nou grotere b*rsten dan Wendy op die foto?

 2. Potlood

  Haha! Roxanne Hazes is er niks bij..
  Wel blij dat we dan eindelijk ff verlost zijn van Ushi.. Ehh Moordvrouw, EHHHH Wendy..

 3. Mike

  Misschien moet RTL 4 Tess Milne wegkapen bij SBS 6.

 4. Anoniem

  Het was op zich geen slecht idee geweest om er eens iemand anders naast te zetten. Lieke van Lexmond zou bijvoorbeeld een optie zijn, die nog relatief weinig ervaring heeft in dergelijke shows. Zij kan volgens mij een hoop leren van Martijn.

 5. Robin D.

  @anonymous: inderdaad

 6. Pluk van de Pettenflat

  Martijn verdient het om die show alleen te doen.

 7. Peter

  Wel jammer, maar zat er aan te komen. Ze zijn bij The Voice gelukkig nog wel samen neem ik aan, dus dat is mooi.

 8. k:Alex

  Grappig, begon met alleen Wendy, gevolgd door beide en nu alleen Martijn.

 9. Leen

  En nu Wendy, helemaal stoppen met al werkzaamheden op TV. Wat een verschrikkelijk presentatice

 10. Joost

  Laat dat vermagerde botten mens wat anders gaan doen.

 11. Ronald

  Niemand wil nog wat te maken met die overgewaardeerde talentenshows. Verstandig besluit van Wendy.

 12. Jeep

  Er mankeert wat mij betreft niets aan het presenteer talent van Wendy. Als actrice vind ik haar echter bar slecht…..

 13. Anoniem

  Martijn en nance zou beter zijn Mike

 14. Vinc

  Martijn deed het eerste seizoen van The Voice toch ook lange tijd alleen he? Hij kan dit perfect dragen, heeft chemie met zowel de vrouwelijke en mannelijke kandidaten en is geschikt voor dit soort grote tv shows. Ik denk dat hij met uitstek de beste show-presentator van dit land is. De generatie Brandsteder/Huisman maar dan van de jaren 2000-2020.

 15. Robin D.

  @Anonymous Wed 30 Jan 2013 om 14:28:

  Nance zou inderdaad een goede vervanger voor Wendy zijn. Dus Erland als je het leest: vastleggen die Nance!!

 16. Anoniem

  Nance moet maar een kleuterklasje gaan leiden.
  Niet terug op tv.
  Jankende muts.

 17. Anoniem

  Wendy is ook veel te veel op tv,word je idd wel eens zat van altijd dat magere koppie van haar.En laat ze aub helemaal stoppen met dat overdreven ushi gedoe.

 18. pepe

  gaan we nu NA te voice weer X factor doen?? is dat niet een beetje veel of hoef je bij X factor niet te kunnen zingen??!??!??

 19. Anoniem

  nu die draak van Moordvrouw nog van de buis en ik ben helemaal happy #Wendyoverkill

 20. Ronald

  pepe. Nee. Muzikale vaardigheden is een bijzaak bij shows als X Factor. Dat is al jaren zo. Als je wel kan zingen hoef je niet mee te doen aan zoiets.

 21. robb

  Anonymous 15.42;Dat moordvrouw zo slecht is ligt niet alleen aan Wendy,maar is zo goedkoop gemaakt dat bijna 80% opgenomen is in een kille nep politie bureau,het kantoor van Soutendijk lijkt op een directeurs kamer van een bank.

 22. T.E.D.

  Jammer! Alles vernieuwen behalve de presentatie. Hoop echt dat de kijker over stapt naar de talentenjacht van SBS6.

  Rtl4 mag de deksel wel weer eens op haar neus krijgen vind ik!

 23. TVkijker34

  Martijn heeft Nance ooit een ijskoud konijn zonder emoties o.i.d. genoemd, dus dat zal het nieuwe koppel wel niet worden.

 24. hoi

  Wat een gezeur weer hier mensen! Er is niets mis met Wendy, Nance of wie dan ook.. Behandel een anders zoals je zelf ook graag behandeld wordt.

 25. Erik

  Jammer dat wendy ermee stopt. maar ik heb liever dat ze hiermee stopt dan met moordvrouw. dus ik hoop dat er dit jaar gewerkt word aan een 3e seizoen moordvrouw. En ja het is logisch dat ze voor haar gezin kiest op een gegeven moment. altijd maar druk is ook niet ok voor de kindertjes zelf. ik vind dit een goed besluit van wendy.

 26. boemboem33

  Eigenlijk kijk ik grotere shows alleen vanwege de (vrouwelijke) presentatie
  maar met Krabbé ben ik nu wel klaar keertje overslaan dus
  En iedereen met kritiek op moordvrouw
  zet hier even een link waarin je laat zien dat je het beter kan!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.