Wendy van Dijk stopt met X Factor

Foto: Mike van den ToornWendy van Dijk stopt met de presentatie van X Factor. Collega Martijn Krabbé zal het nieuwe seizoen alleen presenteren. Dat vertelt de presentatrice in Metro en Spits. Van Dijk wil meer tijd besteden aan haar privéleven. “Martijn ziet onze samenwerking als een televisiehuwelijk. Hij hoopt stiekem dat ik me nog bedenk. Ik vind het nog steeds een geweldig programma, maar ik wil gewoon weer wat vaker op het schoolplein staan“, zegt de liefdespartner van RTL 4-baas Erland Galjaard.

De balans tussen werk en privé is volgens Van Dijk doorgeschoten. “Na de première van Ushi Must Marry ga ik pas op de plaats maken. Niet dat ik overwerkt ben, hoor. Ik zou nog rustig een paar jaar in dit tempo kunnen doorwerken; ik ben ijzersterk. Maar ik wil meer tijd hebben voor mijn gezin, mijn kindjes, mijn sociale leven en mezelf. Dat heb ik gemist.

X Factor was ooit de reden waarom Van Dijk overstapte van SBS 6 naar RTL 4. “Ik maakte na negen jaar SBS de overstap naar RTL omdat ik me verder wilde ontwikkelen als presentatrice en actrice. Toen deden ze bij SBS helemaal geen drama of grote entertainmentshows. En bij RTL wel“, vertelde ze deze maand in Avrobode.

RTL had een heel pakket voor haar. “Daar wilden ze ook kijken naar een dramaserie voor me en ik mocht grote liveshows als X Factor doen. Dan moet je alles opnieuw leren. Met een autocue werken bijvoorbeeld. Ik had grote moeite met het lezen van de teksten, maar had geen idee dat het aan mijn ogen lag.”

Van Dijk kreeg in het begin veel kritiek op haar presentatie van X Factor. “Ik kreeg vreselijke hoofdpijn van de autocue, maar legde de link gewoon niet. Ik heb met terugwerkende kracht medelijden met mezelf. Volgens mij heb ik dat eerste jaar alles uit mijn hoofd gedaan. Maar na een tijdje maakte ik het mezelf eigen. En ik nam lenzen.”

Nu draait ze haar hand niet meer om voor grote live shows. “Als ik erbij stilsta dat er op dat moment drie miljoen mensen naar ons kijken, kan ik niet ontspannen. Ik voel nu overigens niet meer de adrenaline door mijn lijf stromen, zoals in het begin. Ik geniet alleen maar van zo’n uitzending.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen