TROS werkt aan dramaserie over Máxima

Foto: RVDDe TROS werkt hard aan een dramaserie over prinses Máxima, die op 30 april de koningin van Nederland wordt. Het gaat om een reeks van vier afleveringen. Dat vertelt producent Marc Waltman donderdag in De Telegraaf. De serie staat al een tijdje in de planning. “Aan de ontwikkeling van het format wordt, samen met Endemol, al ruim zes maanden gewerkt. We worden opeens ingehaald door de werkelijkheid. Het zou zo kunnen dat dit idee ook bij andere scriptschrijvers ontstaat.”

Het wordt volgens Waltman ’een modern sprookje’. “Voorlopig houden we nog vast aan het idee om de tv-serie te laten stoppen op de dag van het huwelijk. De serie zou kunnen beginnen met Máxima voor de spiegel, vlak voordat zij naar het altaar gaat.

Door de actualiteit is de serie in een versneld proces terechtgekomen. “Ik wil het script nu snel op tafel hebben. Het is helaas niet haalbaar om de serie vóór 30 april op het scherm te krijgen. Maar ik heb goede hoop dat er echt haast achter gezet wordt. Het verhaal vraagt erom.

Er wordt nog gezocht naar de hoofdrolspelers voor Máxima en Willem-Alexander.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen