‘Te veel competitiegedrag op televisie’

Carry Tefsen vindt dat televisie te veel en te vaak om strijd draait. Dat zegt de actrice in Avrobode. Een slechte zaak, stelt Tefsen. “Er is enorm veel geweld op televisie en tegenwoordig is alles een wedstrijd. Zelfs bij kinder-tv draait het om wie de beste, de snelste of de slimste is. Competitiedrang is menseigen, maar kinderen die niet zo vlug of alert zijn, zijn daar de dupe van en vallen buiten de boot. Dat is niet alleen slecht voor hun eigenwaarde, het werkt ook pesten in de hand“, vertelt ze. 

Hedendaags worden kinderen niet goed genoeg opgevoed, stelt ze. “Ouders moeten meer verantwoordelijkheden nemen voor de opvoeding van hun kinderen en de tijd nemen om met ze te praten en ze waar nodig bij te sturen.”

Steeds vaker wordt dat gezien als vooral een taak van de school en de maatschappij, waardoor er nóg meer onnodige regeltjes bij komen.”

Tefsen is momenteel elke week te zien in ’t Spaanse Schaep.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen