Peter van der Vorst blijft dromen van ontbijtshow

Geplaatst op do 31 jan 2013 om 9:59

Foto: RTLVijf jaar na het invallen bij Goedemorgen Nederland, heeft Peter van der Vorst de vurige wens om een eigen ontbijtshow te presenteren nog niet losgelaten. Dat vertelde hij donderdag in RTL Boulevard. Van der Vorst heeft zijn wens de afgelopen jaren al meerdere malen uitgesproken en nu dus nog eens. “Eigenlijk zou ik heel graag – en dat weet Erland nog niet eens – een goed ontbijtprogramma willen maken. Op de Amerikaanse manier en met genoeg budget“, legt hij uit.

Het is niet voor niets dat Van der Vorst al jaren kan roepen dat hij het graag zou willen. Een goed ontbijtprogramma vraagt namelijk om een goed budget. “En dat is er in Nederland nooit, maar ik zou het heel graag willen.

Van der Vorst tekende woensdag een nieuw, driejarig contract bij RTL 4. In een persbericht meldde het tv-station foutief dat het om een tweejarig contract gaat.
32 Reacties op “Peter van der Vorst blijft dromen van ontbijtshow”


 1. Anoniem

  Lijk mij geweldig, en dan Vanuit Amsterdam centraal of utrecht Central, kun je gelijk normaal mensen vragen stellen over de actualiteit en zo, maar dan bij SBS. En misschien wel met een andere presentator

 2. Pluk van de Pettenflat

  Geef die man wat hij wil, hij verdient het.

 3. Anoniem

  Droom lekker verder, Peter van der Vorst.

 4. Anoniem

  Tuurlijk, veel budget voor een dure ochtenshow die max 300.000 kijkers zal trekken, dat is heel realistisch natuurlijk! Muahahahhwhwhwhhwwh

 5. Jeep

  Dan wel ipv WNL, lijkt mij een heel goed plan…..

 6. Parels voor de zwijnen, doen we niet hè?!

  Nederlanders moet je nooit Qualiteit geven, Zie SBS komt elke keer met mooie show en wat je leest is alleen maar kritiek. Typisch geval voor Parels voor de zwijnen. Als je een aap goud geeft gooit die aap weg, hij wil een banaan. En zo kun de Nederlands kijker mooi en eerlijk samenvatten.

 7. Peter

  Een soort van NBC Today show zou natuurlijk geweldig zijn. Met Jan de Hoop voor het nieuws en Peter van der Vorst, samen met nog een vrouwelijke host voor de rest van het programma.

 8. Anoniem

  Anonymous 10.03: Groningen centraal lijkt me ook goed ,daar wonen ook mensen die een mening hebben.

 9. @je

  @Anonymous
  Thu 31 Jan 2013 om 10:41

  In Maastricht ook.

 10. robb

  Ja lijkt me een goed plan,en dan om zes uur beginnen heel veel mensen gaan al om 7 uur de deur uit , ARD/ZDF en BBC doen het ook heel goed.

 11. Anoniem

  @je
  Thu 31 Jan 2013 om 10:48

  Ja dat bedoel ik maar ,maar ze gaan heus niet buiten de randstad,jullie hebben flikken en André Rieu nog,wij alleen de gasbel met instortende huizen.

 12. paracetaMOL

  Petje af als Van der Vorst dat van de grond krijgt. Ik mis momenteel echt een alternatief voor de ochtendshow van WNL. Die vind ik toch een beetje inhoudsloos, en het ‘swingt’ niet echt. (Hoewel ik de presentatrices erg goed vind).
  Een ochtendshow in samenwerking met RTL Nieuws en bijvoorbeeld Boulevard zou fantastisch zijn. Zoals een andere reageerder al zei: op een goeie locatie tussen de mensen. Heerlijk. Ik zie er naar uit.

 13. Sub-Zero

  @ Peter

  Inderdaad een soort NBC Today met in elk geval Loretta Schrijver erbij en afwisselen met RTL Z nieuwslezers.

 14. Anoniem

  Sub Zero Hier heb jij geen verstand van! Loretta Schrijver voor een soort NBC Today! Ook al heeft ze jaren het RTL Nieuws gepresenteerd kan het nu echt niet meer. Hoe dom kun je zijn!

 15. Sub-Zero

  En dat bepaal jij?

  Ken je NBC Today wel? Het is een ochtend show met meerdere anchors Loretta zou juist heel geschikt zijn.

 16. k:Alex

  Nbc, is toch te amerikaans denk ik, wij zijn toch wat meer van de tafel.
  Meer het ochtend programma van NBC New York.

 17. LD

  Een Nederlandse GMA!!!! Eindelijk een mix van feel-good, met enthousiast publiek en alles wat ochtend-tv tot een succes kan maken… ik hoop er al jaren op!

  http://youtu.be/1piIldecPBc

 18. Anoniem

  @ Sub Zero Tuurlijk ken ik dat. Ik weet veel van media en heb er verstand van. Jij praat hier dagelijks onzin en praat mensen na.

 19. mischa

  Kijk al lang niet meer naar die 2 super mutsen van WNL.Te dom om hun reet af te vegen. En op die nicht Peter zit ik ook niet te wachten.

 20. Sub-Zero

  Anonymous je weet geen moer van media het enige wat je doet is azijn pissen ga weg a.u.b. je hebt het IQ van een fruitvlieg.

  @ LD

  Volgens mij was Today eerder met publiek buiten dan GMA.

  Sowieso mis ik gewoon een nieuwsprogramma met veel internationaal nieuws. Er wordt teveel lokaal onzin nieuws ingestopt. Net als vorige week al die onzin over schaatsen op natuur ijs.

  Vooral SBS komt lokaal non nieuws… en NOS Journaal is te langdradig en traag. RTL Nieuws doet het wel ok.

  Maar NBC Nightly News blijft het beste. Veel nieuws acherelkaar in een uitzending van 20 minuten zonder te langdradig te doen.

 21. Timo

  Waarom op zondag morgen geen ochtend show, dan is er niks te zien.

 22. Anoniem

  @ Sub Zero Je weet niks. Dus stop met dat posten hier! Ga lekker verder met vakken vullen in die supermarkt waar je wert. Mag je vanavond weer kijken naar RTL4. Kijkertje

 23. teevee

  ik hoop dat het er komt en dat dan niemand meer kijkt naar die commerciele krant WNL in de ochtend met dat ijskonijn jinek.

 24. Sub-Zero

  Annoyingmous je bent wel vermakelijk. :lol:

 25. Anoniem

  Ja zo dom ben je wel

 26. Timo H

  Ochtendshows zoals Today, GMA en Sunrise worden in bijv. de US en Australie door de nieuws divisies gemaakt. Dat zou dan in NL ook het geval moeten zijn. Zoveel is hier niet voor nodig naar mijn inziens als de resources van RTL Nieuws en RTL Boulevard samen worden gevoegd voor een 3-uur durende ochtend show.
  Gezien de ochtendshows in de US en Australie een mix zijn van nieuws, entertainment en lifestyle tips zijn de juiste mensen al aanwezig op de redacties en in NL en de rest van de wereld om de content te maken. Er zouden alleen 2 presentatoren/journalisten moeten worden gezocht, aangezien Jan de Hoop en consorten die het ontbijtnieuws normaliter doen, achter de nieuwsdesk in de ochtendshow dan zouden komen.

 27. Peter

  @Timo H: dat zou een goedkope oplossing zijn inderdaad, alles is al in huis immers. Ik zeg doen!

 28. Timo H

  Sub-Zero | Thu 31 Jan 2013 om 13:03: Ik was alstijd een CBS Evening News kijker, omdat ik Brian Williams niet kon uitstaan. Waarom, geen idee maar hij irriteerde me. Nadat Katie Couric gestopt wasben ik het opnieuw gaan proberen om het verschil tussen Scott Pelley en Brian te zien, en nu vind ik hem erg goed en NBC Nightly is korter en meer to the point dan CBS Evening naar mijn mening. Als nieuws-divisie in z’n geheel geef ik nog wel de voorkeur aan CBS News, vooral vanwege 60 Minutes wat in mijn optiek brilliant is en ook iets wat mist op de NLse TV op deze manier.

  In de ochtendshows wissel ik tusen NBC Today (ik kan Savannah Guthrie nog niet echt waarderen) en CBS This Morning, GMA is mij veels te veel gefocust op entertainment.

 29. RTL4

  @Timo H
  Ik lees altijd met veel plezier jouw berichten over de Amerikaanse TV. Woon jij daar ook?

 30. TVkijker34

  RTL nieuws doet het wel oke? Sensatie en bangmakerij nieuws is het en niet meer.

 31. Anoniem

  Sub Zero is nu gauw aan opzoeken waar Timo het over heeft. Ha ha!

 32. Peter

  CBS This Morning is vrij nieuw, en lijkt op een Nederlands/Europeese ochtendshow. Ook zo’n tafel. Is voor mij dus wat te gewoontjes. Ik hou meer van de Amerikaanse stijl ochtendshow.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.