De TV-Beelden nieuwe televisievakprijs

Kabelaar Ziggo springt in het gat dat is ontstaan nu de Beeld en Geluid Awards niet langer worden uitgereikt. Ze heeft een nieuwe vakprijs voor Nederlandse televisiemakers in het leven geroepen: De TV-Beelden. Dat is woensdag bekendgemaakt. Initiatiefnemer Gijs van Dam vindt een televisievakprijs onmisbaar in Nederland. “Na Amerika en Engeland staat Nederland op de derde plaats van landen waar de meeste nieuwe tv-formats worden bedacht en gemaakt“, vertelt hij.

Met wereldwijde hits als Big Brother, Hello Goodbye, Deal or no Deal en The Voice of Holland spelen Nederlandse televisiemakers een voorhoederol, aldus Van Dam. “Het is onbestaanbaar dat zo’n belangrijk televisieland geen vakprijzen heeft. Met De TV-Beelden komt daar verandering in.”

Va Dam is werkzaam bij conceptbureau 1011. “In Ziggo hebben wij een gelijkgestemde en zeer betrokken partner gevonden. Samen beogen we een prijs met internationaal aanzien in de markt te zetten.”

Yoram Levi, directeur content van Ziggo, is enthousiast. “Nederland speelt een prominente rol als het gaat om succesvolle televisieformats. Vanuit onze rol als media- en entertainmentbedrijf wil Ziggo graag investeren in de kwaliteit van Nederlandse content. Wij willen daar met deze prijs een positieve bijdrage aan leveren.”

Ter introductie van De TV-Beelden wordt dit jaar rond de eerste week van maart de prijs voor het beste nieuwe format van 2012 uitgereikt. “Tot nu toe kon een megahit als ‘The Voice of Holland’ alleen als programma een prijs winnen, niet als concept. Terwijl het de wereld over gaat door het vernieuwende idee”, legt Van Dam uit.

De winnaar wordt deels bepaald door een vakjury deels door een ‘online panel van vakbroeders’. “Op deze manier wordt navelstaarderij voorkomen. Als je deze prijs wint, wil dat zeggen dat de hele branche vindt dat jij hem verdient. Een grotere erkenning is ondenkbaar.”

Vanaf 2014 worden De TV-Beelen jaarlijks rond de eerste week van maart uitgereikt tijdens een groots gala. “Op een nader bekend te maken locatie in Amsterdam hoopt de organisatie dan een groot aantal gasten te verwelkomen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen