Jos Heymans moest zwijgen tegen Frits Wester

Jos Heymans was een van de weinige Nederlanders die de videoboodschap van koningin Beatrix maandag al voor zeven uur ’s avonds zag. Dat vertelde de RTL Nieuws-journalist dinsdag in RTL Boulevard. Alle grote nieuwsrubrieken werden op het kantoor van de Rijksvoorlichtingsdienst uitgenodigd. “Wij kregen om een uur of vijf een telefoontje van de RVD of we langs wilden komen. Ik moest een verklaring tekenen dat ik het bandje meekreeg en dat ik tot zeven uur niets mocht zeggen.

Op dat bandje stond dus de toespraak van de koningin. “We moesten natuurlijk weten hoe lang het was en wat ze zou zeggen.

De inhoud mocht hij niet met velen delen. “Ik mocht onder embargo wel de directe collega’s die bij de uitzending betrokken waren informeren over hoe lang het zou duren en wat ze ongeveer zou zeggen. Maar Frits Wester zat op dat moment in de studio en wilde dolgraag vertellen dat 30 april die troonswisseling zou zijn. Dat mocht ik niet tegen hem zeggen.”

Hij baalde als een stekker, maar ik heb er voor getekend en ik heb geen zin om daarvoor vier jaar de gevangenis in te gaan“, lacht hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen