Jos Heymans moest zwijgen tegen Frits Wester

Geplaatst op wo 30 jan 2013 om 10:18

Jos Heymans was een van de weinige Nederlanders die de videoboodschap van koningin Beatrix maandag al voor zeven uur ’s avonds zag. Dat vertelde de RTL Nieuws-journalist dinsdag in RTL Boulevard. Alle grote nieuwsrubrieken werden op het kantoor van de Rijksvoorlichtingsdienst uitgenodigd. “Wij kregen om een uur of vijf een telefoontje van de RVD of we langs wilden komen. Ik moest een verklaring tekenen dat ik het bandje meekreeg en dat ik tot zeven uur niets mocht zeggen.

Op dat bandje stond dus de toespraak van de koningin. “We moesten natuurlijk weten hoe lang het was en wat ze zou zeggen.

De inhoud mocht hij niet met velen delen. “Ik mocht onder embargo wel de directe collega’s die bij de uitzending betrokken waren informeren over hoe lang het zou duren en wat ze ongeveer zou zeggen. Maar Frits Wester zat op dat moment in de studio en wilde dolgraag vertellen dat 30 april die troonswisseling zou zijn. Dat mocht ik niet tegen hem zeggen.”

Hij baalde als een stekker, maar ik heb er voor getekend en ik heb geen zin om daarvoor vier jaar de gevangenis in te gaan“, lacht hij.
7 Reacties op “Jos Heymans moest zwijgen tegen Frits Wester”


 1. MichaelDH

  Nou, stoer verhaal hoor. Iedereen wist het na 19:03 uur. Ik moet het sowieso niet zo hebben van de politiek verslaggevers van RTL.

 2. De Wereld Draait

  En dat dan nog?

 3. Peter

  Frits Wester is aardig partijdig geworden de laatste jaren, maar Jos Heymans komt bij mij altijd objectiever over. Ik hoor en zie hem liever dan Frits Wester die toch altijd zo’n zuur pesimistisch ondertoontje heeft als het om sommige partijen gaat, behalve van bij ‘zijn’ CDA…

 4. joris

  Ik wist niet eens dat RTL nieuwsuitzendingen verzorgt.

 5. Daan

  Tuurlijk, bij RTL Boulevard weten ze alles sneller dan de andere nieuwsrubrieken. En alle bekende Nederlanders die een kind krijgen, relatieproblemen hebben, BN-ers die vijf min. weten dat ze kanker hebben, een ongeluk met een cruiseschip overleven, hun moeder of kind verliezen, trouwplannen hebben of mee gaan doen met skispringen en zich van een duikplank af laten storten, etc, etc, ….bellen eerst Albert Verlinde en consorten….Tuurlijk!

 6. Anoniem

  GELUL,MICHAELDH

 7. f wolters

  frits wester moet eens lerem zijn bek te houden en zig bij de leest houden verslag en niets anders

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.