Nieuwe RTL 5-vooravond compleet mislukt

De nieuwe vooravond van RTL 5 is een groot drama. Met geen enkel programma dat boven de 100.000 kijkers uitkomt, is de jongerenzender naar het niveau van RTL 8 gezonken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 5 begon vorige week met haar nieuwe vooravond, bestaande uit Foute Mannen, Lust Liefde of Laten Lopen? en 16 en Zwanger, met een grote deceptie tot gevolg. Dinsdag werd voor het eerst ingegrepen: Foute Mannen is ingeruild voor de Australische Beauty and the Nerd.

Ook met deze gewijzigde opstelling kreeg RTL 5 de kijker niet over de streep. Beauty and the Nerd noteerde 78.000 kijkers, Lust, Liefde of Laten Lopen? trok 93.000 kijkers en 16 en Zwanger bereikte met 66.000 kijkers een laagterecord.

Slechts één andere top tien-zender scoort in de vooravond nog beroerder, namelijk zusterzender RTL 8. De opstelling van The Ellen DeGeneres Show, de juridische realityseries Judge Hatchett en Judge Maria Lopez en herhalingen van Sex and the City, heeft zelfs moeite om de grens van 50.000 kijkers te passeren.

Zelfs kinderzender Nickelodeon, die op een veel kleinere doelgroep mikt, scoort in de vooravond beter. Zo trok Drake and Josh na zeven uur ’s avonds 213.000 kijkers.

Op prime time kwam RTL 5 met Wie is de Leider en Zon, Zuipen, Ziekenhuis niet boven de 300.000 kijkers uit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen