Nieuwe RTL 5-vooravond compleet mislukt

Geplaatst op wo 30 jan 2013 om 9:05

De nieuwe vooravond van RTL 5 is een groot drama. Met geen enkel programma dat boven de 100.000 kijkers uitkomt, is de jongerenzender naar het niveau van RTL 8 gezonken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 5 begon vorige week met haar nieuwe vooravond, bestaande uit Foute Mannen, Lust Liefde of Laten Lopen? en 16 en Zwanger, met een grote deceptie tot gevolg. Dinsdag werd voor het eerst ingegrepen: Foute Mannen is ingeruild voor de Australische Beauty and the Nerd.

Ook met deze gewijzigde opstelling kreeg RTL 5 de kijker niet over de streep. Beauty and the Nerd noteerde 78.000 kijkers, Lust, Liefde of Laten Lopen? trok 93.000 kijkers en 16 en Zwanger bereikte met 66.000 kijkers een laagterecord.

Slechts één andere top tien-zender scoort in de vooravond nog beroerder, namelijk zusterzender RTL 8. De opstelling van The Ellen DeGeneres Show, de juridische realityseries Judge Hatchett en Judge Maria Lopez en herhalingen van Sex and the City, heeft zelfs moeite om de grens van 50.000 kijkers te passeren.

Zelfs kinderzender Nickelodeon, die op een veel kleinere doelgroep mikt, scoort in de vooravond beter. Zo trok Drake and Josh na zeven uur ’s avonds 213.000 kijkers.

Op prime time kwam RTL 5 met Wie is de Leider en Zon, Zuipen, Ziekenhuis niet boven de 300.000 kijkers uit.
30 Reacties op “Nieuwe RTL 5-vooravond compleet mislukt”


 1. mark 2

  RTL doet het met RTL4 geweldig natuurlijk! maar de drie andere zenders zijn slecht. Daar moeten ze meer aandacht aan besteden!

 2. CD

  echt non nieuws dit. Boeit mij dat nou

 3. Frans

  RTL5, 7 en 8 samen is gewoon een zender te veel.

 4. Hållœ

  Zenders als Nederland 3, rtl 5 en 7, sbs 6, net 5 en veronica zijn totaal overbodig en blijven dus restproducten, zeker als de programma’s banaal zijn en altijd een ordinair randje hebben. De tijd van met goedkoop scoren is gelukkig voorbij.

 5. Tom

  JENSEN MOET TERUG OP RTL 5!!

 6. Sub-Zero

  De toevoegende waarde van oubollige zenders als Nederland 1 en 2 zie ik anders ook niet.

 7. Leen

  wat ongelooflijk DOM zender! Nog nooit iets van kwaliteit gezien gezien bij RTL.

 8. Jong

  Paul Cormont???

 9. Max

  Zonde van RTL 5, een tijdje terug gingen ze juist zo goed.

  Maar ze slaan nu verschrikkelijk de plank mis met programma’s die op zenders als MTV en TLC al honderd keer herhaald zijn. Wie zit daar nog op te wachten?

 10. Tsja

  Gewoon doorgaan met leuke comedy’s, heerlijk!
  How I met your Mother weer laten beginnen, Friends, of desnoods Kees & Co of Het zonnetje in huis. Niet met deze rare reality tv aankomen, hebben we MTV al voor…

  Toen de comedy’s nog waren (die nu veel te vroeg beginnen) keek ik in de vooravond naar RTL 5, ga nu steeds vaker naar Veronica…

 11. wigwam

  Er is een rode draad in de flops: het zijn veelal aso`s in beeld, allemaal in de slipstream van o o Cherso. Conclusie: we zijn aso-moe, het zou leuk zijn eens mensen in beeld te brengen met een IQ hoger dan hun schoenmaat.

 12. Anoniem

  @ Sub Zero nee die toegevoegde waarde zie jij niet omdat de meeste programma’s op NED1, NED2 en ook NED3 voor jou te hoog gegrepen zijn. Daar ben je te dom voor. Ook heb je op een site als deze niets te zoeken want zoals als eerder gezegt je werkt niet in de media en je weet niets media. Je hoeft dus niet meer te reageren hier maar blijf vooral kijken naar Nickelodeon en RTL5

 13. Anoniem

  @ Tsja Die comedy’s kan RTL niet meer uitzenden omdat ze daar de uitzendrechten niet meer van hebben. Deze heeft Comedy central. De Nederlandse comedy’s worden nu dagelijks uitgezonden bij Comedy central family.

 14. Daan

  RTL5 heeft duidelijk totaal misgegokt met deze zeer zwakke MTV achtige reality. Wie zit er nu te wachten op aso’s of zwangere meisjes uit australie, vs of engeland?!
  Ik snap dat RTL5 zijn budget wil gebruiken in de belangrijke maanden maar kies dan nog voor herhalingen van nederlandse programma’s. Met herhalingen van Wie is de Chef, Over de kook, topchef (bv eerste jaargang met bn’ers), wipeout nl en take me out zal je zeker boven de 250duizend kijkers komen. Ook niet heel hoog, maar beter dan de huidige cijfers.

 15. Sub-Zero

  Hey Anonymous moet jij niet naar je bejaardénsoos ofzo?

  Wat is er zo moeilijk aan de PO? Hun programma’s zijn gewoon saai en op oude mensen zoals jij gericht.

  Al die Volendam troep en programma’s die al 40 jaar bestaan zoals Lingo enz. Radar seizoen 100.

  Sowieso kijk ik meer programma’s van Amerikaanse commerciele zenders… en als ik Nederlandse TV shows kijk dan is dat eerder bij RTL. Dan bij de PO.

  De reden dat Nederland 1 elke dag zoveel kijkers heeft komt omdat hun kijkers te oud zijn en niet weten hoe internet werkt om programma’s te downloaden… en hun Engels is ook slecht dus kijken ze hebben ze ook nog ondertitteling nodig. :lol:

 16. Anoniem

  Nee Sub zo oud ben ik nog lang niet. Het geeft niet dat jij die programma’s niks vind het gaat er om dat iedereen iets anders leuk vind. Jij kijkt graag naar RTL. Nou prima maar leg niet anderen op dat ze dat ook allemaal leuk moeten vinden. Wees blij dat wij in Nederland zo’n breed aanbod hebben en niet zoals in sommige landen alles het zelfde is omdat de regering of een dictatuur dat zo wil. Kijk gewoon naar wat je leuk vind en zeur niet zo elke dag dag hier als anderen iets anders leuk vinden

 17. Onanymous

  Het is nog maar weinigen gelukt Sub-Zero in domheid te overtreffen.

 18. Sub-Zero

  Het lukt jou elke dag.

 19. k:Alex

  Rtl4 +7 zijn eindelijk wat op orde, nu met Rtl5 , niet zo moeilijk, alleen extreem goedkope reality is gewoon uitgewerkt.

 20. Bamibal

  ik zou zeggen weer een nieuwe oh oh cherso! en er moet meer bloot op tv

 21. Richard

  Zend gewoon Expeditie Robinson uit het buitenland uit elke WERKDAG.
  Ik kijk en met mij vele meren denk ik.
  Ik snap sowieso niet waarom nog geen enkele zender dit heeft uitgezonden.

 22. mischa

  Ik zie 3 domme huppelteefjes op die foto…..is dat de club die van RTL 5 zonder bagger net maakt? Kan bijna niet missen zou ik zeggen ;-)

 23. Mark

  Domme programmering, is allemaal al 30 x op MTV enzo geweest, en toen keken er al hooguit 15.000 mensen naar. Dus RTL had beter moeten weten.

 24. Ronald

  16 en Zwanger. Wie interesseert dat ook? In deze tijd is het toch niet zo moeilijk om daar dingen voor te kopen om dat te voorkomen?

 25. Ronald

  Sub-Zero. Ik ken heel goed Engels, weet hoe internet werkt en ben nog lang niet oud. En toch kijk ik over het algemeen naar de PO… leg dat eens uit dan?

 26. Freek S

  @Ronald; Ja, jij KEN het heel goed !!!!!! Over PO niveau te sproken.
  En ik maar denken dat ze alleen naar SBS keken, haha

 27. Ronald

  Freek S. Over PO niveau te SPROKEN?

 28. Sandertje

  16 en zwanger is typische Amerikaanse / Engelse rotzooi. Past toch totaal niet bij RTL 5.

 29. voodoochile

  Onanymous
  Wed 30 Jan 2013 om 11:52

  “Het is nog maar weinigen gelukt Sub-Zero in domheid te overtreffen.”

  Sub-Zero
  Wed 30 Jan 2013 om 12:16

  “Het lukt jou elke dag.”

  :lol:

 30. Wwzapper

  Bij RTL 5 zeiden ze dat Nederlandse producties (zoals Take Me Out) zo duur zijn.

  Maar kost het uitzenden van dit soort dingen, waarvan ik vermoed dat er in eerste instantie niet veel voor betaald is, op de lánge duur niet veel meer? :?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.