Goede start voor Kevin Bacon-serie The Following

De Amerikaanse tv-serie The Following met in de hoofdrol Kevin Bacon heeft een mooie première achter de rug. Er keken maandag 10,4 miljoen mensen naar de serie, die komende maandag begint op SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen. Amerikaanse media spreken van een ‘veelbelovende’ en ‘solide’ start, maar benadrukken ook dat de score voor tv-netwerk FOX niet hoog genoeg is om de sitcoms 2 Broke Girls (11,5 miljoen) en Mike & Molly (10,8) van concurrent CBS te verslaan. 

Desalniettemin zijn de behaalde scores het beste nieuws voor FOX in maanden. Het is een van de meest bekeken premières van het Amerikaanse tv-seizoen tot nu toe. Alleen NBC’s Revolution en CBS’ Elementary openden met 11,6 en 13,4 miljoen kijkers nog beter.

De serie gaat over seriemoordenaar Joe Carroll, die het voor elkaar krijgt een ultiem bondgenootschap van volgers op te zetten om zijn levenswerk af te maken. De serie is gemaakt door Kevin Williamson, bekend van Scream.

SBS 6 zal de serie steeds een week na uitzending in de Verenigde Staten ook hier op de buis brengen. De zender noemt de reeks de ‘meest besproken serie van het jaar’ en stelt dat ‘heel Amerika in de ban is’ van Kevin Bacon.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen