‘Sterren Dansen op het IJs mist glamour’

Joan Haanappel, ex-kunstrijdster en ex-jurylid in de ijsdansshow Dancing on Ice van RTL 4, vindt dat de SBS 6-show Sterren Dansen op het IJs glamour mist. Dat zegt ze in Televizier. Haanappel vindt het een gemiste kans. “In Engeland, waar Sterren Dansen op het IJs vandaan komt, maken ze er een feest van! Elk jaar met kerstmis is de show één en al glamour. Maar die is met Gerard Joling als presentator af en toe ver te zoeken. En dat is jammer!“, geeft de 72-jarige dame aan.

Op deze manier levert het de sport weinig op, vindt ze. “We hadden gehoopt dat Sterren Dansen op het IJs een enorme opleving zou betekenen voor het kunstschaatsen, maar helaas. Misschien dat er in het eerste seizoen wat meer mensen zijn gaan kunstrijden, maar de hype is over.”

Dat bewijzen de lage kijkcijfers. “Het vuur is gedoofd. Men is er een beetje op uitgekeken. Op een gegeven moment waren er twee schaatsshows, op RTL 4 en SBS 6. Ze concurreerden elkaar dood en dat was eigenlijk heel jammer.”

Haanappel heeft nog altijd contact met Sjoukje Dijkstra, de andere bekende ex-kunstrijdster. “We vinden dat er een programma, De Nieuwe Sjoukje en Joan, moet komen. En ja hoor, dan willen wij gráág in de jury.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen