Fred van Leer: ‘Barbie draagt te veel make-up’

De handen van Fred van Leer jeuken als hij RTL 5-collega Samantha ‘Barbie’ de Jong over het beeld ziet paraderen. Dat zegt de stylist in Veronica Magazine. Te veel make-up, vindt hij. “Mijn handen beginnen te jeuken als ik iemand als Barbie zie. Zó veel make-up. Zó veel smeersels. Echt doodzonde, want ergens daaronder schuilt gewoon een heel leuk en mooi meisje. Aan de andere kant: het hoort natuurlijk ook bij haar act. Ze weet dat ze op tv punten scoort als ze zich als een popje opmaakt.”

Een andere bekende Nederlander die hij wel eens heeft aangepakt, is Inge de Bruijn. “Toen ik haar jaren geleden voor het eerst zag, dacht ik: mijn hemel. Verbazingwekkend, ze zat helemaal onder. Ik gaf haar meteen een aantal tips. Als ik haar nu zie, is ze een plaatje, om op te vreten zo mooi.

RTL 5 werkt nu aan een programma met Patty Brard, waarin dames met te veel make-up een make-under krijgen. Een goed initiatief, vindt Van Leer. “Geen enkele jongen vindt zo veel make-up mooi. En het houdt maar niet op. Meiden zijn steeds meer gaan smeren en veel te veel met extensions en foundations bezig.

De Britse variant op dat programma is nu overigens dagelijks om zeven uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen