Endemol wilde eigenlijk Japanse vrouw voor Ushi-show

Foto: RTLVoor de start van Ushi en Van Dijk in 1999 dacht producent Endemol eraan om de tv-show met een echte Japanse dame te maken. Dat vertelt Wendy van Dijk, nu al dertien jaar Ushi, in Avrobode. Ushi is niet voor Van Dijk bedacht. “Coby Gerritsen, een producent van Endemol, vertelde me dat ze een grappig idee had. Over een Japanse vrouw die impertinente vragen stelde aan bekende mensen. Endemol had het met echt Japanse vrouwen geprobeerd, maar die begrepen het niet.” 

De oplossing was dichtbij. “Ineens keek ze me aan en zei: ‘Dat kun jij!’ Toen zijn we dat maar eens uit gaan proberen. Het eerste interview was met Roel Kyvelos, een acteur uit Onderweg Naar Morgen. Als hij er niet in was getrapt, waren we er direct mee gestopt, maar hij ging er vol in. Meteen een schot in de roos dus.

In eerste instantie had Ushi geen eigen programma. “Ushi maakte toen nog deel uit van Ken dit?, een verborgen cameraprogramma met Hans Kraay jr.

Dat veranderde al snel. “Mijn oud-collega Matthias Scholten zei dat ik een eigen programma van Ushi moest maken. En nu is ze binnenkort in de bioscoop te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen