Ron Brandsteder terug met Showbizzquiz bij SBS 6

Geplaatst op Wed 19 Dec 2012 om 20:38

Ron Brandsteder keert in februari na ruim 26 jaar terug met de Showbizzquiz. Dit keer niet bij de TROS, maar bij zijn huidige werkgever SBS 6. Dat heeft het tv-station woensdagavond laten weten. Brandsteder beleefde in 1978 zijn tv-debuut met de Showbizzquiz. Waar hij toen de centrale presentator was, zal hij in de vernieuwde variant op het programma teamcaptain zijn. De andere teamcaptain is zijn zoon Rick Brandsteder, met wie hij recent ook al een programma maakte.

Vader en zoon Brandsteder gaan in de Talpa-productie de strijd met elkaar aan en testen wie de meeste showbizzkennis heeft. “In de Showbizzquiz voeren beide presentatoren een team aan van vier vrienden, familieleden of collega’s van verschillende leeftijden“, aldus SBS.

Aangemoedigd door een enthousiaste publiekstribune nemen de teams het tijdens verschillende spellen tegen elkaar op. “Ron en Rick hebben maar één doel en dat is elkaar verslaan en de meeste punten binnenslepen om maar niet neer te storten in het showbizzzwembad tijdens het finalespel!

Het winnende team gaat naar huis met een flink geldbedrag. En ook de bijbehorende publiekstribune wint een mooie prijs.

De eerste aflevering van de Showbizzquiz is op 16 februari op SBS 6.
49 Reacties op “Ron Brandsteder terug met Showbizzquiz bij SBS 6”


 1. Marc

  Jawel, hier zit ik met smart op te wachten.
  Héé Mike, het is óngelofelijk, Rick en Ron in 1 show. Kijkt allen… Niet dus.

 2. LD

  Dit plan lag ook al eens klaar in 1999 bij RTL, komt het er toch nog van.

 3. Geenstijl

  Een panelshow met twee captains van Talpa? Dat zag ik niet aankomen.

 4. easynewslinx.nl

  wow, alle oude formats komen weer langs de laatste tijd……….

 5. Jeep

  Haha vintage bij good old SBS, nu Het Rad van Fortuin weer uit de mottenballen, dan ben ik ook weer blij….

 6. Anonymous

  Wat zitten er voor belegen, wereldvreemde mensen daar in de top??? Onvoorstelbaar om te denken dat deze meuk uit de jaren 80 nog zal scoren!

 7. Flippo

  Flop, alweer. Ik vraag me af of men serieus denkt dat hiermee het tij gekeerd kan worden. En waarom maakt Talpa dit? Om het internationaal te verkopen? Het enige dat waarschijnlijk een beetje gaat scoren is Sterren dansen op het ijs, de rest lijkt me niets en kansloos tegenover de concurrenten.

  Het lijkt erop dat nog volstrekt onduidelijk is welke kant SBS op wil. Meisje Schlick vindt het geen probleem als SBS een campingzender genoemd wordt, maar ondertussen komt ze met meer van hetzelfde, programma’s die er al zijn bij de familiezenders 1 en 4, maar dan in een Talpa-jasje.

  Het komt in 2013 WEER niet goed.

 8. BRAAK

  Gatver, die twee in een programma terwijl een vorig programma met die twee losers ook al niet scoorde, hoe koppig of dom zijn ze bij SOS6, ze maken gewoon bewust floppers. Wie was ook alweer de baas bij Talpa, touwtje???

 9. Peter

  Nee he, dit moeten we toch niet willen. Henny Huisman kwam ook terug met de SupriseShow bij Talpa/Tien destijds, maar ook genadeloos geflopt. Hier zit niemand meer op te wachten, totaal andere tijd. Vroeger was dat heel wat en konden we dat niet Showbizz met zo’n trap enzo, maar nu is dat gewoon heel normaal. Ik zie de toegevoegde waarde er dus niet van in.

 10. Anonymous

  Talpa is echt complete ARMOE.

 11. Anonymous

  Met alle spectaculaire filmpjes die circuleren op social media ga ik toch gvd niet wachten tot er twee presentatoren in een zwembad vallen? Mensen! Wise up! Kleuter televisie!

 12. Sub-Zero

  Ze weten van gekheid niet wat ze moeten doen bij SBS.

  HIER IS EEN TIP VERKOOP EEN ZENDER AAN FOX!

 13. Johan

  Lachen, gieren, brullen. Ik kan niet wachten.

 14. De Jong

  Dit wordt flop nummer zoveel.

 15. Danny van der Sluys

  Ik denk niet dat het zal floppen. .Het is een echte familieshow. Als Hou van Holland zo goed scoort met onzinnig vragen en domme panelleden, dan lukt dit ook zeker wel. Al had ik Junior eruit gelaten. Talentloos geval.

 16. De Jong

  Sluys,
  Al jouw zinloze en slecht geformuleerde commentaren op MC.
  Get a life.

 17. Sub-Zero

  Het komt op SOS6 dus de flopkans is 70%.

 18. lies

  lekker vernieuwend sbs!

 19. albert

  Brandsteder junior heeft te weinig talent om te boeien

 20. Marc E. Putto

  Fantastisch, grootste kijkcijferhit ooit wordt dat bij het ‘nieuwe’ SBS 6.

 21. Paul

  hahaha weer met zijn zoon ,net als dat vorige programma was prcies het zelfde .Glaat gekeid de fist in ,,oohhhhhhhhh gaat geheid de mist in .

 22. Sky

  @ Peter

  Ik heb de kijkcijfers eens opgezocht van de Surprise Show destijds bij Talpa. Deze waren niet onaardig, zeker niet met een lea-in van 82.000 kijkers. Maar gemiddeld een half miljoen voor een duur programma als de Surprise Show is natuurlijk veel te laag.

  17/02/06 578.000 kijkers (lead-in 98.000)
  24/02/06 524.000 kijkers (lead-in 82.000)
  03/03/06 439.000 kijkers (lead-in 136.000)
  10/03/06 440.000 kijkers (lead-in 111.000)

 23. Gerard

  Top! Ze zijn zo slim. En wij zure hollanders die alles afkijken uit Amerika (RTL kopieerd ABC) dan is er niks mee oude formats te gebruiken. Nog sterker de lead in programma’s voor prime time zijn juist 30 jaar oud en bewezen formats. There will be a turning point! Let op mijn woorden!

 24. Johnny M.

  ‘t Zal toch zeker niet waar zijn. Ik dacht stellig dat hij al in het bejaardenhuis zat om de ouwetjes GEK te maken. O Heer, berlos ons van dit individu en zadel ons a.u.b. hier niet mee op. Het is al genoeg kommer en kwel bij SBS6 en nu dit er nog bij. Dat kunnen we niet meer trekken. Het zal dan ook niet lang meer duren dat de stekker er bij deze commerciële omroep eruit gaat en hoeven we daar ook geen zorgen meer over te hebben.

 25. Anonymous

  Buma/Stemra en Brein zijn Stasi

 26. WJ

  Ik neem aan dat er ook nog een presentator/presentatrice moet komen? Die moet dan wel van héél goeie huize zijn om deze Ik Hou Van Holland-kloon tot een succes te maken… Benieuwd wie deze show aan elkaar gaat praten.

 27. Klapvee

  Niet te geloven!!! Het geflopte duo Ron en Ron met een beschimmeld programma, waarvan het format ergens onderin een bureaulade lag te vergaan. Nog net op tijd gedvonden…

 28. Franka Visser

  Het lijkt mij een prima initiatief! En wat is er mis met de beide Brandsteders? Ik kan er velen opnoemen waarbij ik eerder geneigd ben een teiltje te pakken dan bij hen. Dus laat maar komen!!

 29. Karel

  Want engelen bestaan niet….

 30. J. Osti

  De een naar het bejaardentehuis en de ander terug naar school!

 31. Nederland1 is flop

  Alweer een oud programma bij SBS wat ergens anders een succes was, ik dacht dat SBS geen tweede RTL wilde worden. Weer een leuge dus van die slick slet

 32. Mar

  @Franka Visser
  Wat een wansmaak.

 33. Anonymous

  Het is niet erg om terug te grijpen op oude successen maar dit is nu juist zo’n programma wat denk ik niet gaat werken. Beter had SBS6 terug gekomen met De Staatsloterij 100.000 show (de live Veronica versie) en Doet ie het of Doet ie het niet. Deze laatste zou goed kunnen werken in een Ik Hou van Holland stijl met 2 teams en een captain met spelletjes, filmpjes, vragen en een muziekspel waarin je moet bieden hoelang je een nummer achter elkaar kan mee zingen. Verder zou Wedden dat zoals het in Duitsland word gedaan moeten terugkomen.

 34. JaJa

  Dit is natuurlijk de Showbizzquiz helemaal niet mensen. Het is de titel en de oude presentator. Maar als ik dit lees, is het een totaal ander format. Dat is dus teren op de reputatie van een destijds zeer populair programma. En daar moet SBS het toch van hebben blijkbaar.

 35. Bart V. kijkt tV

  Hoe was het ook alweer? Oja, we gaan geen programma’s van andere zenders bij SBS brengen. De Showbizzquiz is alleen maar een titel van vroeger en vervolgens melken we Ik Hou van Holland & Echt waar nog maar een keertje uit: Talpa denkt: als het maar beweegt. En als Ron nu nog Andre van Duin tegen over zich heeft, maar zoon Rick moet echt wat anders gaan doen.

 36. Mediaprak

  We huren de Hal naast Nijhof in Baarn. Pakken de basis van het decor van ‘Ik Hou Van Holland’. Schrijven wat personeelsverenigingen aan. Trekken een blik ‘Bekende Nederlanders’ open. Huren Plien van Bennekom in. En kijken of deze recycle show wél aanslaat.

 37. Yam

  Iedereen die het niets vindt, prima toch. Een hele gerustelling is toch dat er een uit knop aan ieder TV toestel en ook een zap-knop.

 38. Yam

  Iedereen die het niets vindt, prima toch. Een hele gerustelling is toch dat er een uit -knop op iedere afstandsbediening en ook een zap-knop zit.

 39. william

  Lijkt me leuk, tja is geen rtl, die gaan weer verder met de Voice.

  Dan komt de X factor, en Hollands Got Talent, welja, het beloofd weer heel wat bij rtl.

  Wat zouden we toch zijn zonder rtl?

  Publieke omroep opheffen is ook niks, sbs is ook stervend, alleen rtl, die met al hun zenders miljoenen publiek bedienen.

  Vooral rtl8 is een hit zender.

 40. Mark

  Jongens, dit is net als Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben, alleen dan met vragen over showbiz enzo: 2 teams tegenover elkaar. Niks showtrap enzo.

 41. Tim20 MJ

  We horen ook niets meer voor ‘Miljoen voor een Wonder’, dat leek me een aardiger programma dan dit.. Iemand enig idee of deze show nog doorgaat?

 42. Johan

  Als je alle reaktie`s lees dan weet je zeker dat je in een totaal
  verrotte wereld leeft. Het is echt 2012.

  Laten we eerst afwachten, iemand afbranden is zo goedkoop.
  Ron is legendarisch, een uniek persoon.

 43. Brandsteder jr

  Lekker in mond ontlasten

 44. Ron

  Leuk toch! Dit kan best iets worden.

 45. E. Jansen

  Wat een negativiteit weer hier onder de reacties. Nu snap ik wat ze bedoelen met ‘het einde der tijden’, en ik begin die crisis ook steeds meer te snappen. Met zoveel pessimisme komt het tot niks meer in de wereld namelijk. En ook nog allemaal van die ‘beste-stuurlui-staan-aan-wal-reacties, verschrikkelijk… Men denkt echt overal verstand van te hebben, of ets te kunnen afkraken voordat het uberhaupt begonnen is…
  mensen… CHEER UP!!!!

 46. pipeloentje

  Daar zijn we goed in, in dit landje, afkraken. Bah wat een negatief volkje.

 47. Arme do

  Ik heb zo’n gevoel dat do in een arremoedige flat met een “gouden handdruk” zit en zich voor niets schuldig zit te voelen.
  Van je vrienden moet je het hebben is totaal geflopt doordat zelfs volk op de camping niet geïnteresseerd is in een egotrip van enerzijds een vergaan drankorgel en aan de andere kant een, tja, nietszeggend kwalletje dat van een floppy kookprpgramma komt.
  Waarschijnlijk is de kwallen quiz ook nog in dezelfde studio met even wat ander afgesteld tllicht.

  ARREMOEDIG = FLOP

  Ps mevr milne moet zelf op de schans!

 48. Anonymous

  Wie niet luisteren wil, moet floppen

 49. Ben

  Gatver, die twee in een programma terwijl een vorig programma met die twee losers ook al niet scoorde, hoe koppig of dom zijn ze bij SOS6, ze maken gewoon bewust floppers.
  en dan die jonge kwal Rik wat moet je daar nou mee op tv
  kan beter gaan proberen om een vent te worden.
  met zijn losse handjes.hij kom vanzelf wel een keer een echte vent tegen
  het is een nietszeggend kwalletje dat van een floppy kookprpgramma komt.
  hoop ook van harte dat het niets word
  arremoedig van sbs6 bah

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.