René van der Gijp gelooft niet in VI Vandaag

Foto: Studio KastermansRené van der Gijp heeft geen vertrouwen in de dagelijkse rubriek VI Vandaag van zijn collega’s Johan Derksen en Wilfred Genee. Dat zegt hij in Veronica Magazine. VI Vandaag was de afgelopen weken geen succes. “Dat Voetbal International op een zender met een gemiddelde van 185.000 kijkers ruim 850.000 scoort, is niet normaal. Johan doet nu met Wilfred een rubriek aan het begin van de avond, en wat ik totaal niet begrijp, is dat iedereen denkt dat dat gaat scoren.” 

VI Vandaag, dat nog geen 200.000 kijkers trekt, scoort volgens Van der Gijp echte RTL 7-cijfers. “Mensen kijken puur naar RTL 7 voor ons, de rest van de programma’s scoort veel minder. Johan en Wilfred hebben nu zo’n 185.000 kijkers en zeggen: het is een flop. Het is helemaal geen flop! Dat is wat een programma op RTL 7 doet.”

Toch wil RTL meer. “Ik hoorde Erland Galjaard zeggen dat het binnenkort wle beter moet gaan scoren. Maar het scoort goed! Wat verwacht je dan? Dat het 400.000 kijkers scoort? Volstrekt onzinnig om dat te verwachten.

Kijk, ik snap wel dat Johan en Wilfred dat programmaatje maken, maar waarom ga je er niet gewoon vanuit dat je 185.000 kijkers scoort? Nu zit ik iedere maandag en vrijdag met dat gezeur. Wij moeten ervanuit gaan dat alles wat wij in de toekomst doen op tv nooit beter zal scoren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen