‘RTL 4-medium Derek Ogilvie is de duivel’

Foto: RTLDerek Ogilvie, die in diverse RTL 4-shows zijn paranormale gave tentoon spreidt,  is een bedrieger en een oplichter. Dat vindt cabaretier Arjen Lubach, zegt hij in VARAgids. Lubach gelooft er niets van. “Neem nou de zus van een goede vriendin van mij: al leg je tot in detail uit hoe Ogilvie te werk gaat, dan nog zegt ze: ‘Ja, maar tóch denk je soms: dit kán hij niet weten.’ Nou, dan wil ik het liefst mijn hoofd tegen de muur sluiten. Ogilvie is de duivel, schrijf dat maar op.

Het is allemaal oplichterij, zegt Lubach. “Niet dat de wetenschap pretendeert alles al te weten, maar je kunt wel dingen uitsluiten. Kijk maar naar wat Derren Brown heeft gedaan in zijn show Messiah. Die heeft van alle bovennatuurlijke gaven bewezen dat het een truc is die je kunt leren.”

Maar mensen zijn er blind voor. Ze willen heel graag horen dat hun overleden vader zegt: ‘Treur niet, ga verder met je leven.’ En ze willen van hun kwaaltjes afkomen door een homeopathisch middel.

Derek Ogilvie was dit najaar te zien met Unexpected op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen