‘John van den Heuvel is saai en flets’

Foto: Nick van OrmondtJohn van den Heuvel is een uitzonderlijk saaie tv-persoonlijkheid. Dat zegt de bekende tv-recensent Jean-Pierre Geelen in VARAgids. Geelen wordt al moe bij de aanblik. “John van den Heuvel is dé Tefal-man, Hij heeft zo’n teflonlaagje over zich heen wat hem saai en flets maakt. De keurige, ideale schoonzoon. Je ziet zelden emotie van hem. Hij is vast een stuk uitgekookter dan-ie overkomt. Maar hij is in elk geval het tegendeel van spannend“, oordeelt de tv-kenner.

Bij het relletje rond Willem Holleeder zag je z’n andere kant, stelt Geelen. “De kruiperige. De manier waarop die affaire met Twan Huys en College Tour aflipe in dat interview bij Giel Beelen op de radio zegt genoeg. De constructie die Van den Heuvel heeft met RTL Boulevard en De Telegraaf, die begrijp ik ook niet. Ik ben extra op mijn hoede als iemand zijn scoops moet verdelen.”

Peter R. de Vries is volgen Geelen veel meer ‘een journalistieke vechter’. “De Vries richt zich meer op zijn vak van misdaadverslaggever en Van den Heuvel maakt nog weleens een uitstapje naar de showwereld. Dat zou hij eigenlijk niet moeten doen.

De Vries heeft natuurlijk ook een groter ego en is een veel betere prater op televisie. Bij Van den Heuvel krijg ik het bij de twintigste keert toch een beetje benauwd.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen