Guido Weijers wil springende BN’ers negeren

Guido Weijers pleit ervoor dat we bepaalde zaken uit 2012 beter kunnen negeren, zoals de SBS 6-show Sterren Springen. Dat zegt de cabaretier, die vanavond met zijn oudejaarsconference op tv is, aan Mikro Gids. Weijers verbaast zich. “Wat is dat met Barbie’s Baby? We moeten het gewoon geen aandacht meer geven. Net als al die mensen die BN’er willen worden door van een duikplank af te springen. Het feit dat we het willen weten en zien, is eigenlijk wel het ergst“, zo laat hij weten.

In zijn conference behandelt Weijers niet alleen de tv van 2012. “Ik zie de val van het kabinet als een dieptepunt. Blijkbaar denkt de Nederlandse bevolking om de twee jaar zó extreem anders, dat er totaal andere uitslagen komen bij de verkiezingen. Ik vind het heel zorgelijk dat Nederland blijkbaar zo labiel is, dat het alle kanten op kan schieten.”

Ook jammer, maar dan op een ander niveau: ik hoor op het nieuws dat Joran van der Sloot een vrouw zwanger heeft gemaakt. Waarom willen we dat weten?

De conference van Weijers begint om 21.20 uur op Nederland 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen