Endemol: ‘2013 wordt geen makkelijk jaar’

Endemol Nederland ziet na een succesvol 2012, waarin ze haar winstdoelstelling behaalde en meer nieuwe titels verkocht, een moeilijk 2013 tegemoet. Dat heeft de producent vrijdag laten weten in een persbericht. Over 2013 denkt het Amsterdamse tv-huis niet lichtzinnig. “Gezien de staat van de economie en de zeer hoge bezuinigingen bij de Publieke Omroep zal het geen makkelijk jaar worden, maar er liggen zeker ook kansen“, vertelt directeur Laurens Drillich.

Drillich is niet somber gesteld. “Omdat veel van onze programma’s dit jaar goed tot zeer goed gescoord hebben, zijn veel bestaande successen alweer bijbesteld en bovendien is er een aantal interessante nieuwe titels in aantocht.”

Voor de KRO op Nederland 1 gaat Endemol bijvoorbeeld Rapport voor mijn ouders maken en voor de EO Wat weet Nederland?, een dagelijkse quiz in de vooravond op Nederland 2. “Voorts hebben we een veelbelovende pilot met Peter Heerschop en Viggo Waas opgenomen.”

En zo verwacht ik dat we volgend jaar nog meer nieuwe formats uit eigen huis zullen lanceren. Vergeleken met de afgelopen jaren is er op dat gebied duidelijk sprake van een positieve trend en dat geeft vertrouwen in de toekomst.”

Endemol komt in 2013 vooral met veel nieuwe dramaseries, zoals Een huis voor Vincent, Moordvrouw 2, Charlie, De Ontmaskering van de Vastgoedfraude en een serie over Freddy Heineken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen