Vrouwenzender TLC wordt 24 uurs-kanaal

Vrouwenzender TLC begon vorig jaar als een avondzender op het kanaal van Animal Planet, is sinds dit najaar al vanaf drie uur ’s middags in de lucht en wordt vanaf 8 januari een 24 uurs-kanaal. Dat heeft Discovery vrijdag laten weten. Uit onderzoek onder kijkers van TLC blijkt dat er ook overdag meer behoefte is aan vrouwenprogrammering. “De stijging van 185 procent van het marktaandeel in het recente extra tijdvak 15.00 tot 18.00 uur onderstreept dit“, meldt de zendergroep in een persbericht.

Jochem de Jong, algemeen directeur van Discovery in de Benelux, noemt het een ‘kroon op ons werk’. “Met TLC bewezen we dat we in staat zijn om een sterk tv-merk neer te zetten dat in korte tijd een trouwe fanbase aan zich wist te binden.

Het betekent wel dat Animal Planet in zijn huidige vorm verdwijnt. Animal Planet HD blijft te zien bij alle operators met een HD aanbod. “Daarnaast is bij een groeiend aantal distributeurs Animal Planet in standaard definitie te ontvangen in het extra pakket.”

Aanvullend zendt TLC drie uur Animal Planet-programmering per dag uit op werkdagen van 12.00 tot 15.00 uur en in het weekend van 06.00 tot 09.00 uur. “In dit blok worden de programma’s uitgezonden die op basis van de kijkcijfers in 2012 het meest popualair zijn onder de doelgroep Vrouwen 20-49 jaar.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen