SBS-opperhoofd Georgette Schlick in DWDD

Geplaatst op vr 30 nov 2012 om 10:47

Georgette Schlick, de grote baas van SBS, zit vrijdag in de media-uitzending van De Wereld Draait Door. Net als de andere gasten, blikt ze in de special terug op de mediagebeurtenissen van de afgelopen maand. Dat heeft de VARA laten weten. SBS heeft een turbulente maand achter de rug. De hypnoseshow met Rick en Ron Brandsteder werd van de buis gehaald, Bridget Maaslands Menu van Oranje degradeerde en op 16 november behaalde SBS 6 historisch lage kijkcijfers. 

Tegelijkertijd kijkt SBS 6 ook terug op successen als De Lijf Show, Dokter Tinus en Sterren Springen, en deze week hield SBS vol optimisme haar winterpresentatie. De zendergroep belooft in 2013 ‘als een doldwaze’ uit de startblokken te komen.

Genoeg om over te praten met Schlick, die naast haar aan tafel onder meer Erica Terpstra vindt. Zij zal vertellen over het succes van de natuurserie Earthflight.

Voor het eerst in tijden is Marc-Marie Huijbregts weer tafelheer.
52 Reacties op “SBS-opperhoofd Georgette Schlick in DWDD”


 1. Anoniem

  Ik ben benieuwd of ze het over de nieuwe vormgeving van SBS gaat hebben die er aan zit te komen.

 2. Jouri

  Ik geloof niet dat heel Nederland daar mee bezig is.

 3. TERMINATOR

  Dit kan weer 1 van die legendarische uitzendingen worden van DWDD. Het programma wordt steeds meer toonaangevend, prominenter en excellenter en heeft een bijna iconische statuur in omroepland bereikt. Bij zien ervan loopt bij Erland Galjaard het kwijl onstuitbaar uit de mond en verstoort zijn nachtrust in ernstige mate bij het besef dat deze kwaliteit voor zijn pulpzender onbereikbaar is.

 4. JaJa

  Wat een sympathieke uitstraling…

 5. Anoniem

  Gejammer over vormgeving weer. Daar trek he echt geen kijkers mee. Programma’s moeten goed zijn

 6. MichaelDH

  Opperhoofd? Waar is haar verentooi en vredespijp dan?

 7. pietro

  Wel sportief dat ze komt.Probeer dit maar eens goed te praten.

 8. Daan

  Ben benieuwd of ze een beetje kritisch aangepakt gaat worden. Al die lofverhalen over de afgelopen maanden waren natuurlijk complete onzin en niets meer dan promopraatjes.

 9. Peter

  @Anonymous
  Fri 30 Nov 2012 om 11:27:

  Iemand die dat zegt heeft geen verstand van TV maken en wat hier allemaal bij komt kijken…Sorry.

 10. Anoniem

  WAT EEN TRAVO, DIE KOP!

 11. Mark

  Must see! Eens kijken hoe ze zich uit al die dramatische kijkcijfers lult. Met voorgekauwde stukjes tekst. Ze staat waarschijnlijk nu al voor de spiegel te oefenen.

 12. MArk

  Ze gaat praten over het succes van de zenders.

 13. De Jong

  Overbodig haar uit te nodigen. Je weet van tevoren namelijk al wat ze gaat zeggen.
  ‘Wij bij SBS zijn op de goede weg’.

 14. David(2)

  @Daan:

  Met je eens, maar we weten allemaal dat Matthijs van Nieuwkerk presenteert, dus erg kritisch zal het helaas niet zijn en zullen vooral de ‘enorme successen’ Dokter Tinus, Lijf Show en Sterren Springen besproken worden. Want de Lijf Show was ook zo’n ENORM succes he, volgens mij zo rond de 700.000. Poeh hé!

 15. Anja

  Knap dat ze durft,nu kijken hoeveel onzin er uit komt.

 16. johan d

  Anonymous
  Fri 30 Nov 2012 om 12:08 :

  Verder nog wat inhoudelijks te melden?
  ga even lekker anders de puberale internetheld uithangen knul.

 17. Wwzapper

  Wat kijkt die vrouw toch altijd kil uit haar ogen. Alsof er geen enkel menselijk gevoel achter zit (grote kans dat het nog echt zo ís, ook). :(

 18. Ans

  Ze gaat zeggen dat het fantastisch gaat met SBS 6 dat ze op de goede weg zijn,dan de mensen dol zijn op Beau,Bridget en Sandra.

  Werkelijk fantastisch allemaal.

 19. Anoniem

  Peter, peter toch. Zolang sbs zooi uit blijft zenden zoals nu maakt nieuwe vormgeving geen zak uit. Een drol in een mooie verpakking blijft een drol

 20. k:Alex

  Hopelijk wordt Matthijs nu eens kritisch en gaan ze haar niet alleen maar lopen vragen wat ze dit weekend keek..

 21. Freek S

  Zeker een reden om niet te kijken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gelukkig is er VI Vandaag een Voetbal International !!!

 22. harteloze henk

  Wat heeft die dikke Terpstra nou weer met Earthflight te maken?

 23. Peter

  Anonymous
  Fri 30 Nov 2012 om 14:12:

  Onzin natuurlijk. Wat is het nu dan? Vlag op een modderschuit, nieuwe programma’s in een oud, afgedragen jasje. Meer kan ik er niet van maken. Weg er mee dus.

 24. boemboem33

  ik vind het oprecht jammer dat ze van je vrienden moet je het hebben geschrapt hebben had ik een keer reden om te kijken schrappen die hersenlozen het

 25. BRAAK

  Dat nare hoofd, brrrrrr, de vrouw die de beloftes niet waar kan maken en mede verantwoordelijk is voor de ondergang van SOS6!

 26. Anja

  @Braak ha ha ha ha hA SOS6 .
  leuk gezegd

 27. Alex

  holy fuck. photoshop much?

 28. Paul

  is dat de bazin van sbs ,dat krijg je met die wijven die er geen verstand van hebben .Aan het aanrecht er mee en aardappels schillen

 29. Sjaak

  Hahaha koken op tv is uit zegt ze. Waarom zijn TopChef, 24 Kitchen, Campinglife met het vernieuwde kookelement en die kookrubriek in DWDD dan wel een succes?Volkomen incapabel.

 30. !#michael!#

  Die vrouw praat echt poep zeg.
  Ze is idd incapabel

 31. Bart V. heeft een tV.

  Je weet pas dat het niet werkt als je het programmeer. Nog nooit van gehoord van zelf iets vooraf bekijken voordat je het de zender opgooit? Van je vrienden moet je het hebben, dat kwisje met Beau, die gek van de mediamarkt, menu van oranje met een ijskast, The Young Ones, allemaal rommel. En dan maar doorzeuren over het succes (???) van sterren springen en Dr. Tinus. Die had net zo goed in Panama kunnen blijven i.p.v. naar de Westergasfabriek te gaan. SBS stelt niet alleen als zender niets voor, de CEO zit er kennelijk ook voor de kat zijn….. .

 32. fred

  Wat een prutverhaal van Schlick , die haalt de kerst niet.

 33. Paul

  wie heeft dat aanrecht horror gezicht aan gesteld zeg ,this toch niet te geloven .AARDAPPELS SCHILLEN AAN HET AANRECHT IS ONTZETTEND IN IN EEN MENSENLEVEN.

 34. Mediaprak

  Komische noot. Opmerking van Mathijs v Nieuwkerk: “Ik ben geen zenderbaas, ik heb er geen verstand van.” Was Mathijs niet enige tijd hoofdredacteur van Hoofdstedelijke AT5 en daarna netmanager van Nederland 3?

 35. Paul

  ja hoor mediacourant….daar hebben we Paultje weer he .

 36. Paul

  Dit soort madammen koken nooit .Nooit meer aan het aanrecht staan thuis .Het vreten krijgen ze gratis op hun werk .Nou ja net als bij de PO ,kroketje,bamiballetje enz enz kostprijs 20 euro centjes . De tv mensen leven dus helemaal voor niets .En hun speeltuin is de reclame wereld . En de volgende reclame wereld is de Haagse politiek en hun speelgeld is de bevolking

 37. Mediaprak

  De argumenten van mw Schlick vond ik niet erg sterk. De ‘geflopte’ programma’s van SBS hebben allen gemeen dat zij ‘bedacht’ en geproduceert zijn door Talpa. En allemaal al eens eerder op TV zijn geweest. Misschien is niet de stelling “kookTV is uit” maar “recycleTV is uit” van toepassing. Zie het succes van originele producties als “Sterren Vallen” en Dokter Tinus.

  Mw Schlick wel eens van pilots en testpanels gehoord? Wellicht Talpa gelijkwaardig met Eyeworks en Endemol behandelen? Nu eens niet RTL immiteren? Daarmee loop je niet steeds 3 maanden achter de trends aan. En durven investeren houdt oa in niet bezuinigen op presentatoren, decors en faciliteiten. Dat je als zender gokt op een ‘volks’ publiek houdt nog niet in dat al je programma’s er vrijwel allemaal er ‘goedkoop’ uit zien.

  En neem de tip van de voormalig Netmanager Ned3 aan en maak een Nederlañdse versie van de Zingende Ober.

 38. David(2)

  Waardeloos verhaal inderdaad, zoals verwacht. Succes van Dokter Tinus uitlichten (zelfs in het verhaal over Moeder ik wil bij de Revu: ‘dokter Tinus scoorde ook 1,3 miljoen kijkers hoor!!’) Ja, op zn top. Volgens mij zat t gemiddeld op t miljoen (maar dit zal %!@#Michael%!@# ongetwijfeld beter weten). En natuurlijk ‘De Lijf Show’ met 700.000 kijkers.. ja dat was inderdaad ook een enorm succes. Op RTL4 scoort The Voice Real Life hetzelfde en daar is dat een flop -geeft zelfs Erland Galjaard zelf toe-.

  En inderdaad… ‘koken is uit’… :’) Echt… hoe kan je dat met droge ogen zeggen als 24Kitchen een van de meest populaire digitale zenders is tegenwoordig? Eens met bovenstaande posters.. volledig incompetent die vrouw.

 39. Paul

  Mediaprak ,nou zou ze zeggen …er moest best wel een emmer water in het zwembad ,,weet je wel wat dat kost Mediaprak …….ik zie echt in haar een vrouwelijke Psychiater die alles kan verdoezelen .Patient verkracht ,volgende patient . nou heb ik verkeerd getyp ,straks krijg ik weer op mijn kop van medie courant

 40. Mopperkont

  Ze heeft gelijk, die trash kookshow met Bridget is inderdaad bagger. Maar dat geldt niet voor 24 Kichen, Masterchef BBCs, the Bake-off etc…. allemaal klasse!

 41. TERMINATOR

  Het is de de Mol/Talpa/Tien-touch die SBS nu al volledig geruïneerd heeft. Koud, poenerig, bombastisch, kortom cultuurbarbarij. Komt nog bij dat de commerciële tv verstrikt is in doelgroepen, een achterhaald concept hen opgedrongen door leeghoofdige afgerichte reclame yuppen die niet meer ter zake doende marketingcursusjes hebben gevolgd. Gewoon goede menselijke programma’s maken zoals de Publieke Omroep doet, daar kijkt iedereen naar, jong en oud. Het bewijs: Moeder IWBDR, gemaakt door “ouderenomroep” Max, geen doelgroep te bekennen, heel Nederland van alle leeftijden en rangen en standen keek. De starre denkwijze van de commerciëlen komt ze duur te staan. Maar daar ben ik niet rouwig om.

 42. TERMINATOR

  Mijn opa en oma kijken ook heel graag naar de PO.

 43. Peter

  @Terminator: helemaal mee eens! Hulde.

  Wat rare tante die Georgette. Ik vraag me af waarom dat mens baas kan worden bij zo’n grote zender als SBS. Niet capabel genoeg en te licht bevonden. Ze zat mee een partijtje zouteloos te lullen en schaapachtig te lachen bij DWDD. Niet serieus meer te nemen. Bewijs is nu geleverd.

 44. Paul

  Zie je dat nou,,,,steeds als ik wat weet ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dan……………dan ……………dan…………..dan

 45. Paul

  Als je wat typ ,en mc wil het verwijderen SCHIJN JE NOG ERGER TE ZIJN DAN BOER de Moordenaar

 46. Scoob

  Verkeerde adviseurs, teveel zenders, matige anchors (over het algemeen niet sympathiek. en/of over de houdbaarheidsdatum) en teveel slecht gekopieerde programma’s. En als klap op de vuurpijl een vreemde gedachte over dat kijkers avondvullend naar SBS zouden willen kijken. Beetje meer 2012 denken en écht contact met je kijkers i.p.v. een “onderzoeksbureau” .

 47. Peter

  Onderzoekjes zijn niet op de praktijk gebaseerd. Weg er mee.

 48. BRAAK

  Ik raad iedereen aan nog even de posting van Mediaprak (Fri 30 Nov 2012 om 22.43) te lezen, daar staat de hele waarheid en tevens het CV van die hypicriete Matthijs van Nieuwkerk in!

 49. Mediaprak

  @Peter Mw Slick is afkomstig van DutchView. Stapte over naar Talpa en nog voor dat ze Talpa begon door John de Mol bij SBS groep neergezet.

  @Braak Thx

  Overigens denk ik dat Sanoma (gelukkig hebben we van bladenmaken meer verstand) best wel eens zou kunnen besluiten om hun aandeel in SBS te verkopen aan Fox. Van enige synergie tussen de Sanoma bladen en de TV zender(s) komt niets terrecht en Fox zoekt een vehiekel om hun aanstaande betaalkanalen onder de aandacht te brengen.

 50. Ineke

  Wat een naar mens en wat een minachting voor de tv kijkers. Het ligt echt aan die lutprogrmma s mevrouw!

 51. Paul

  Het was weer een top zondagavond op sbs sex ..dus Tineke niet zo negatief ja …mevr zit zich ondertussen suf te denken in haar hersenen.

 52. Coeus

  DWDD gezien: werkelijk geen idee, deze vrouw.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.