BNN wil school volhangen met camera’s

Na het terugtrekken van de omstreden RTL 4-realityshow ’24 uur: Tussen leven en dood’, heeft BNN plannen voor een soortgelijke serie, maar dan in plaats van het VUmc met een school als decor. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. BNN heeft 110 scholen gevraagd, waarvan er 107 vriendelijk hebben bedankt met het VUmc-debacle in het achterhoofd. Drie scholen twijfelen nog, waaronder de Alkmaarse scholengemeenschap Jan Arentsz, die het plan aan de ouders heeft voorgelegd. 

Als de school meedoet aan de show, wordt deze volgehangen met camera’s voor een zesdelige documentaireserie. Het gaat om 35 camera’s, bijvoorbeeld in de klaslokalen, lerarenkamer, aula en de kantine.

De plannen zijn aan zo’n zestig belangstellenden voorgelegd. De kritiek kwam volgens de krant neer op de vaststelling: ‘Hoe kun je, als school die waarschuwt tegen de gevaren van social media als facebook, je leerlingen nou blootstellen aan televisie camera’s?’

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen