BNN wil school volhangen met camera’s

Geplaatst op vr 30 nov 2012 om 10:24

Na het terugtrekken van de omstreden RTL 4-realityshow ’24 uur: Tussen leven en dood’, heeft BNN plannen voor een soortgelijke serie, maar dan in plaats van het VUmc met een school als decor. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. BNN heeft 110 scholen gevraagd, waarvan er 107 vriendelijk hebben bedankt met het VUmc-debacle in het achterhoofd. Drie scholen twijfelen nog, waaronder de Alkmaarse scholengemeenschap Jan Arentsz, die het plan aan de ouders heeft voorgelegd. 

Als de school meedoet aan de show, wordt deze volgehangen met camera’s voor een zesdelige documentaireserie. Het gaat om 35 camera’s, bijvoorbeeld in de klaslokalen, lerarenkamer, aula en de kantine.

De plannen zijn aan zo’n zestig belangstellenden voorgelegd. De kritiek kwam volgens de krant neer op de vaststelling: ‘Hoe kun je, als school die waarschuwt tegen de gevaren van social media als facebook, je leerlingen nou blootstellen aan televisie camera’s?’
9 Reacties op “BNN wil school volhangen met camera’s”


 1. Imade

  Ze moesten toch programma’s dumpen i.v.m. extra bezuinigingen?
  Toch kunnen ze reizen naar China/Dubai en privacy schendende programma’s maken?
  Ik zeg: Weg met alle omroepen enkel NL1 over houden.

 2. Anoniem

  Doe niet zo zuur, Troela, hoe meer aanbod, hoe meer kijkers blij.

 3. TERMINATOR

  @Imade. Valt nog mee dat je niet zegt: Weg met alle omroepen enkel RTL over houden. Maar dat zou inderdaad het einde van de menselijke beschaving betekenen as we know it.

 4. brank

  Moet je maar leuk vinden als kind. pfff

 5. bamibal

  lijkt me wel wat! hahaha vooral als er gezoend word en alles

 6. afke

  Geweldig idee! Kan me niet voorstellen dat ouders daar mee akkoord gaan, maar ik zie dit programma wel zitten. Zou te gek zijn als het net als de Gouden Kooi wordt gemonteerd. Drama! Geweld! Strafwerk!

 7. vinn

  Het idee is natuurlijk top! Maar het is bijna onmogelijk. Ik denk dat veel ouders er niet op zitten te wachen en dat ook niet alle docenten er blij mee zijn.
  Het enigste wat nog zou kunnen aangezien afke toch al de gouden kooi er bij betrekt. Om een minischool te maken waar zo’n 100 leerlingen opzitten les en dit gefilmd wordt.

 8. Keesjan

  Big Brother in Australia is ten einde de winnaar kreeg vrijdagavond zijn 1 miljoen mee.Op youtube zijn de finales te zien maar veel filmpjes worden niet uitgezonden maar dat het zwembad vaak in trek was zelfs met bezoek die met zomerkleding gaat zwemmen en ook de jacuzzi is erg veel te zien.Maar in India is een schandaal geweest daar is een presentratrice buiten haar boekje gegaan Veena Malik heeft het zwembad opgezocht in een wit shirtje waar ze niks onder droeg in het big boss huis dat is te zien op youtube.Deze beelden laten zien hoe zelfs presentratrices gevaar lopen als ze gaan interviewen in huis!Leuke beelden trouwens was dat ook niet in de Kooi ooit waar 2 ongevraagde jonge dames van BNN radio zomaar s avonds daar rondliepen en ze Jaap en Huub tegenkwamen waarna Huub ze vroeg duik eerst het zwembad in met je zomerkleding en Erik ze erin duwde dat was een schandaal in Nederland dagenlang hoorde je niks anders dat BNN boos was op Talpa en dat de beelden van youtube moesten die er 2 weken pas eraf gehaald werd.Maar een stukje krant is nog te lezen op internet bnn radio dames in de kooi.Maar waneer komt er nu een nieuwe echte lange reality met bekende nederlanders er zijn zoveel nieuwe mensen op tv die we alleen van tv kennen maar hoe zijn ze echt met elkaar dat zou eens een keer moeten komen in een big brother huis Gigi Ravelli loopt vaak bij GTST erg luchtig maar dat is gespeeld maar wat als ze 3 maanden gevolgd wordt in een huis met andere tv mensen als Froukje en noem maar op dat zou wel kijkers trekken als er een echte gtst kwam met 24 uurs streams.Dat zou misschien een leuk idee zijn een big brother met tv sterren!

 9. anja

  ja ik ben voor hoor bigbrother terug of de gouden kooi of zo iets prachtige tv was dat

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.