‘Sta Op Tegen Kanker geen rouwceremonie’

De jaarlijkse televisieshow Sta Op Tegen Kanker moet woensdagavond absoluut geen droevig gebeuren worden. Dat zegt presentatrice Kim-Lian van der Meij in Televizier. Heel bekend Nederland rukt uit om acte de présence te geven in de AVRO-show. “Het is de eerste keer dat ik zo’n serieus programma presenteer. Toch is het niet de bedoeling dat het een soort rouwceremonie wordt. We willen juist kracht uitstralen en uitdragen dat we met z’n allen kanker moeten blijven bestrijden.”

Het is volgens Van der Meij goed dat er zo veel aandacht wordt gevraagd voor dit onderwerp. “Ik geloof er heel erg in dat we over een jaar of vijftig niet meer met deze ziekte te maken hoeven te hebben. Ik zal het misschien niet meemaken, maar hopelijk mijn kinderen wel.”

Ze doet de show samen met Frits Sissing. “Frits staat in het theater, ik in de speciale Newsroom waar ik contact heb met het belpanel en de mensen in het land die allerlei acties ondernemen om KWF Kankerbestrijding te steunen.

De show met onder meer Kane, Gerard Joling, Blof, Anita Witzier, Don Diablo en Marco Borsato begint om 20.30 uur op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen