Sport, films en series op nieuwe tv-zender FOX

Nederland krijgt een nieuwe tv-zender die sport, films en series gaat uitzenden: FOX. Op dat kanaal kunnen vanaf 2014 ook de voetbalsamenvattingen worden uitgezonden. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. Raymond van der Vliet, directeur FOX International Channels, stelt dat de eventuele FOX-zender een open net zal zijn. “FOX staat voor sport en entertainment. Het voetbal speelt daarin een grote rol. Kijk je naar entertainment, dan denkt de zender aan series en films.”

Hij belooft geen zender met uitsluitend buitenlandse import. “We zullen er niet voor weglopen om ook Nederlandse series of films aan te schaffen. Maar grote spelshows ontwikkelen, zoals een aantal tv-makers dat hier doet, past niet bij FOX.

De lancering van de Nederlandse FOX is mogelijk nu de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) het licht op groen heeft gezet voor de overname door FOX van Eredivisie Media & Marketing.

FOX sloot deze zomer een deal voor een miljard euro voor twaalf jaar, waarbij ze een meerderheidsbelang van 51 procent kreeg in het bedrijf dat de uitzendrechten van de eredivisie exploiteert.

In 2014 zijn de rechten weg bij de NOS en kunnen die verhuizen naar het open FOX-net.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen