Opnieuw hitrecord voor Sandra uit The Voice

Geplaatst op vr 30 nov 2012 om 13:05

Sandra van Nieuwland uit The Voice of Holland schrijft voor de tweede week op rij hitlijstgeschiedenis. Ze staat nu op de eerste drie plaatsen van de GfK Single Top 100 en dat is een Nederlandse artiest nog nooit gelukt. Dat heeft RTL vrijdag laten weten. Met een derde nummer 1-hit tijdens een lopend seizoen van The Voice evenaart ze bovendien het record van Ben Saunders, de winnaar van het eerste seizoen. Met nog een paar afleveringen te gaan, kan ze dit record verbreken.

Van Nieuwland stootte zichzelf vrijdag van de koppositie met haar laatste single Beggin’. Met Keep Your Head Up staat ze nu op nummer twee, terwijl More, eveneens een oud-nummer 1, op de derde positie terecht is gekomen.

Op dit moment staan 16 van de 100 noteringen in de Top 100 op naam van kandidaten uit The Voic eof Holland. Naast Van Nieuwland hebben ook Barbara Straathof en Floortje Smit drie hitnoteringen per persoon.

Tessa Belinfante en Marjet van den Brand staan elk op twee plaatsen en ook Leona Philippo, Ivar Oosterloo en Maame Joses hebben een hit.

Vanavond is de vierde live show van The Voice of Holland.
34 Reacties op “Opnieuw hitrecord voor Sandra uit The Voice”


 1. Bart Wijnen

  Zegt genoeg over hoe snel je tegenwoordig in Nederland een hit scoort…

 2. Mike

  Tja, als je elke week voor 3 miljoen kijkers optreedt is dit niet zo’n prestatie. Nu mag Sandra het over een jaar nog een keer proberen. Succes d’rmee.

 3. Hallo

  Ze staat aankomende week ook op 1 in de Top 40 met Keep Your Head Up!

 4. Marcel

  ik moet nog maar zien of ze over een half jaar nog zo kan scoren met eigen nummers, scoren in de single top 100 is tegenwoordig wel erg simpel

 5. ton

  Het zijn vooral de arrangementen die het ‘m doen. Ga de originelen maar eens beluisteren, dan zal je begrijpen wat ik bedoel…..

 6. Stacey

  En over tien maanden kent niemamd dit meisje meer ………

 7. P

  Lekker makkelijk om een ‘hit’ te scoren met een nummer van iemand anders.

 8. pietro

  Die zien we volgend jaar alleen nog als bn in verschrikkelijke realitysoaps.

 9. RJ

  Baggin bedoel je, ze sprak het geen keer goed uit

 10. Frank

  Sowieso vraag ik me af wat ze hieraan over houdt financieel gezien.
  Stel dat ze de winnares wordt, zal een deel van de opbrengsten van haar 1e cd nog naar The Voice gaan.
  Maar aangezien ze nu nog ”gewoon” een kandidaat is, geen platencontract heeft en ook niet zomaar overal zal mogen optreden, zal dit vooral in het voordeel van het programma zijn.

 11. P

  Frank, dit gaat allemaal regelrecht naar de Mol.

 12. TERMINATOR

  De wurgcontracten bij Talpa zijn berucht, sinds de afschaffing van de slavernij heeft zich nog maar zelden zoiets gelijksoortig voorgedaan.

 13. Daan

  Na The Voice zal het snel gedaan zijn met het scoren van hits. Dan wordt ze net als Ben en Iris gewoon een C-artiest.

 14. Aad

  En volgend jaar staat ze weer wc’s schoon te maken op het centraal station

 15. LG

  Poeh, wat een negatieve commentaren allemaal. Toch mooi dat ze nu veel succes heeft? Eerst maar afwachten en dan pas oordelen over wat er over een jaar allemaal wel of niet gebeurt. Ze zal er in ieder geval nu volop van genieten (ik geniet in ieder geval wel van haar stem) en daar gaat het om.

 16. Bjorn

  De laatste twee singles van BEN SAUNDERS zijn ook geflopt. Al die reisjes naar engeland voor het schrijven van een nieuwe single moeten natuurlijk wel geld opleveren. Ben saunders ben benieuwd wanneer die opsteekt in een bn programma ala sterren dansen op het ijs, fort boyard of strictly come dancing.

 17. Mr Marx

  Ach, ik gun dat meisje alle succes. Maar luister vooral ook eens naar het origineel van Keep your head up. Dat is zoveeeeel mooier….

 18. Anoniem

  Beetje jammer alleen dat ze dat bij Radio 538 niet inzien, het nummer staat niet op Hitzone best of 2012. 538 kan het nog goed maken door het nummer op Hitzone 64 te zetten.

 19. Frank

  Sandra is een echt talent. Op you tube zijn er lovende reacties!! Ook vanuit het buitenland. Natuurlijk heeft ze geen hit met een eigen nummer, maar who cares!!
  Voor elk artiest is het tegenwoordig maar de vraag of je hits blijft scoren. Zeker in Nederland waar we niet zo goed in produceren zijn en overweldigd worden door het talent vanuit Engeland en Amerika. Het is zo makkelijk om te zeggen dat het aan de talentjachten ligt. De singles van Direct, Alain Clark, van Velzen, zijn laatst ook
  geflopt. Het ligt aan nederland zelf.

 20. Marc

  Een hit record met een echte hit van iemand anders is geen record.
  Is gewoon plagiaat en niks anders…
  Schrijf zelf wat en ga dan meedoen met The Voice.
  Eens kijken of het dan nog een hit record zal worden…denk het niet.

 21. dildo

  Plagiaat? Beetje flauwe manier van een punt maken Marc.

 22. RJ

  Dat noem je een cover Marc… plagiaat is heel iets anders, kijk eens in een woordenboek!

 23. L3R0Y

  Super voor haar en voor TVOH! Goed bezig :) Kijk ook weer uit naar vanavond!

 24. Max

  Tja, 10.000 is ook zoveel downloads….

 25. Pistare

  Tegenwoordig wel, Max.

  Beetje triest verschil in verkopen. Ze verkoopt bijna 10 x zoveel singles als Barbara Straathof met ‘Skyfall’.

  Toch denk ik dat Sandra niet gaat winnen. Stempubliek is toch anders dan singledownloads.

  Verder zijn de afgunst reacties echt beneden alle peil.

 26. Mo

  Zeer terecht, wat een ontdekking!!

 27. Juize

  Hoewel ze hier zo hoog staat, had ze vorige week minder stemmen gekregen dan medeteamlid Leona. Ik denk dat het nog wel een gevecht tussen deze 2 dames gaat worden. Ik ben iig helemaal voor Leona!

 28. Coeus

  Ironisch hoe geldelijk gewin, d.m.v. sms-jes, het format naar beneden halen: het zou gaat om de ‘voice’ van Nederland, maar het is toch weer gewoon een populariteitswedstrijd, zo toont de invloed van het Friese nationalisme aan.

 29. Heleen

  Alitjd goed om te weten wat ik op mijn bedrijfsfeest van volgend jaar kan verwachten!

 30. anoniem

  ik hoop echt dat eyelar in de finale van the voice komt

 31. Ronald

  Hype hype en nog een hype. Over een aantal maanden is ze gewoon weer huismoeder. Of wat ze dan ook was voordat ze gehypted werd.
  Een hype als deze is ook niet meer te overtreffen dus The Voice kan beter maar stoppen. Een grotere ‘hype’ als haar zal toch niet meer overtroffen worden.
  En zie de vorige hype met hitrecords (in de Top 100 dan, dus niet al te serieus te nemen). Is nu toch echt geflopt met zijn nieuwe materiaal…

 32. Wsp

  @marc
  Weetje wat raar is, volgens de gemiddelde Nederland moet een zanger een lied kunnen schrijven mag het pas een artiest zijn. Terwijl een danser toch ook een danser is terwijl de meeste niet het talent hebben om een choreografie te bedenken?

  Het is niet zo makkelijk om een nummer te schrijven, maar als je goed kan zingen en niet kunt schrijven, betekent dat dan dat je maar helemaal niet moet gaan zingen?

  Ik weet niet of Sandra nummers kan schrijven? Maareuh is het niet zo dat ook al is het geen eigen nummer, het belangrijkste van muziek het genieten is? en de verkoop cijfers laten zien dat mensen dat van haar muziek doen.
  Gezeur altijd

 33. Anoniem

  Wsp. Inderdaad, een zanger(es) is nog geen artiest. Anders kan je de gemiddelde huis, tuin en keukenzanger(es) ook wel zo gaan noemen.

 34. Anoniem

  Laat je voor de gemiddelde huis, tuin en keukenzanger(es) nu een programma hebben: The Voice.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.