‘Derek Ogilvie maakt van RTL 4 slodderzender’

Geplaatst op vr 30 nov 2012 om 12:42

Foto: RTLHet is merkwaardig dat RTL 4 al jaren een prominent podium biedt aan medium Derek Ogilvie. Dat vindt tv-recensent Marcel Peereboom Voller, schrijft hij vrijdag in De Telegraaf. Sloddertelevisie, noemt Voller het. “Sloddermedium Derek Ogilvie is al vaker ontmaskerd, heeft meerdere boeken geschreven, dvd’s uitgebracht, theatertournees gedaan en tv-programma’s gemaakt. Al heeft hij nog nooit spijt betuigd: we kunnen rustig stellen dat Ogilvie het slodderen heeft uitgevonden.”

Het is niet alleen slordig gemaakt, maar de kijker wordt ook nog eens opzettelijk belazerd, vindt Voller. “Het gekke is dat hij desondanks ongestoord zijn gang kan blijven gaan op RTL 4En dat maakt van RTL 4 dan weer automatisch een slodderzender.”

Donderdag nog noemde de bekende wetenschapper Freek Vonk de programma’s van het Schotse medium ‘verwerpelijk’.
33 Reacties op “‘Derek Ogilvie maakt van RTL 4 slodderzender’”


 1. Jasmijn

  Voller heeft gelijk. Vonk heeft gelijk. Punt.

 2. TERMINATOR

  Peertje, you is my man !!!!!!! Eindelijk een verstandig woord vanuit de perenboom. RTL een slodderzender, eeuwige dank voor deze passende kwalificatie. Ik had hem nog niet ontdekt. Hulde !!! Bij sommige mensen komt het inzicht langzaam, maar………beter laat dan nooit.

 3. pietro

  Jomanda xxl

 4. Marc E. Putto

  Een typisch gevalletje van ‘cold reading’ net als die tang van een Jomanda destijds.
  Als je bedreven en kundig bent in goed koud lezen kom je betrekkelijk ver en zelfs op TV.

  Waarom horen we niets meer van die rare Jomanda?

 5. pietro

  Ik raad de mensen die in deze onzin geloven de film Red Lights eens te kijken.

 6. A.v.Wijk

  Dat doen ze zelf wel , daar hebben ze Derek niet voor nodig , arrogante asociale zender .

 7. zapp

  als rtl een beetje gevoel heeft halen ze een oplichter die letterlijk over lijken gaat en inspeelt op de gevoelens van mensen die het helemaal niet meer weten, van de buis.

 8. Fred Kaps

  Wat…..begint het met een D?
  ja… Derek Ogilvie
  goed mooi
  wat is het…een zelfverklaard medium uit Schotland

 9. Kris

  Spijker op zijn kop. Echter de reden is erg simpel. RTL heeft teveel belangen hierbij. De shows in het land en alle andere merchandise wordt georganiseerd cq. uitgebracht door RTL zelf. Dus zijn ze de pooier van het foute hoertje.

 10. Abakadabra

  De Char van nu heet dus Derek Ogilvie.

  http://www.recensiekoning.nl/2012/01/51675/derek-ogilvie

 11. K.Baal

  Ik zie een O. Een enorme grote O. Wat zou het betekenen? ja,ik weet het.Het de de O van oplichter.Wegwezen met die gast.

 12. JaJa

  Wat een ontzettend voorspelbare reacties weer zeg. Onorigineel, afkomstig van mensen die, gezien het commentaar, het programma nooit gezien hebben. Een medium wetenschappelijk ontmaskeren? Interessant. Is dat dezelfde wetenschap die verklaart dat een black hole een bepaalde maximale grootte kan hebben? Of dezelfde wetenschappers die op zondag naar de Kerk gaan om naar sprookjes te luisteren?

 13. Jasmijn

  @JaJa

  Je zou je eigen nickname eens wat vaker moeten uitspreken als die Ogilvie weer van alles als waarheid verkondigt.

 14. Floris

  En toch gaan mensen massaal naar zijn voorstellingen en wil men blijkbaar bedondert worden. Een VARA-programma heeft hem ooit eens ontmaskerd met een vader die nog in leven was.

 15. Jasmijn

  Dat was Rambam geloof ik. Sowieso onbegrijpelijk dat er nog mensen in die praatjes trappen van Derek Bedrogilvie.

 16. Klaas

  Begint haar naam met een A?…een B?….C? enz

 17. BRAAK

  Die commediant is zoals ik hier al eerder heb geschreven in Engeland en Schotland ontmaskerd en kan hier bij die Erland Galbak en zijn zooitje gewoon zijn gang gaan en de boel belazeren. Die man moet zich schamen want hij kwetst mensen en schept verwachtingen, schande RTL!! Schande Erland!!!

 18. Jezus

  Ook al liegt deze man alles bij elkaar, hij doet er niemand kwaad mee. Hij helpt mensen in hun rouwproces en daarbij helpt hij zichzelf en RTL4 aan geld. Wat is daar mis mee?

 19. Jaap

  @Jezus

  Hij doet er niemand kwaad mee? Misschien. Maar valt het op die manier goed te praten wat hij doet? Absoluut NIET!
  Stel ik betaal een Nieuw-Zeelandse bloemist om een groot bloemstuk samen te stellen en het op mijn moeders graf te leggen (ze woonde in NZ), maar hij steekt gewoon het geld in zijn zak en daar blijft het bij. Daar doet hij mij geen kwaad mee want ik weet het niet en ik voel me nog geholpen ook. Maar er is dus wel wat mis mee, want die bloemist is gewoon een laffe, lage slang die een slaatje slaat uit de onwetendheid van een ander. En hetzelfde geldt voor lijkenpikker Derek.

 20. terror jaap

  placebo effecten zijn prima als ze werken

 21. charlene

  de mooiste knop op de televisie is.. de UIT knop

 22. Doesjie

  erland is dol op verkleden, hij doet t met de hele Ushi familie!

 23. Scoob

  Raar taalgebruik, slodder bestaat niet.

 24. JaJa

  Veel mensen die hier posten, kijken het programma niet eens.

 25. Freek S

  @Jaja;
  Klopt, maar deze types schreeuwen het hardst, zoals altijd !!!!

 26. Banaan

  @Scoob

  Check je woordenboek. Waar denk je dat bijvoorbeeld ‘sloddervos’ vandaan komt?

 27. Carolientje

  Deze man is een bedrieger , een oplichter, een homo, een engerd, een geldklopper, en gaat zo nog maar even door….

 28. BRAAK

  I LOVE CAROLIENTJE!!!

 29. Suus

  @Jaja, Het is aangetoond dat hij een charlatan is. Geen enkele reden om er nog naar te kijken

 30. Karin

  Helemaal mee eens, ongelooflijk dat ze deze blubber uitzenden

 31. Anoniem

  @jaja Ookal kijken ze het programma niet daarom kunnen ze wel weten dat het een oplichter is. Niet alleen in Rambam ontmaskerd maar door meer programma’s en onderzoekers. Heeft Derek OOIT die miljoen dollar weten te krijgen die hem werd beloofd als hij zijn krachten zou bewijzen? Is het niet toevallig dat er NOOIT geesten zijn die zeggen ‘Hey Derek, nu effe niet!’ en het altijd lukt wat hij doet precies op het moment dat de camera’s gaan draaien of het in het theater aanvangsttijd voor de show is?

  Ik heb zo’n show in het theater ooit gezien en 90% van de ‘geesten’ die hij noemt zijn ongeboren kinderen die de personen nooit hebben gekend en een vraag stellen als “Jij hebt ooit last van je knie gehad hè?’ kan iedereen als je weet dat iedereen ooit in z’n leven wel eens last van de knie had of dit 20 jaar later echt niet meer weet… ‘Ik zie een oude man naast je staan, grijpend naar z’n hart’ ook die kennen we allemaal wel in ons verleden, er is altijd wel een connectie te leggen.

  Neem zijn TV show afgelopen keer, ‘Je dochter hoopt dat ze nog 1x haar verjaardag mag vieren’ inkoppertje bij emo-tv en 100 garantie dat het niet te checken is, maar inderdaad ‘kwaliteitszender van weleer’ RTL heeft teveel commerciele belangen bij Derek, elke show zitten er toch weer 1000 man in de zaal en niet bepaald voor nop, big business dus

 32. Jan

  Anonymous, ik heb nog nooit last van mijn knie gehad. Je kunt dit soort readings nooit bewijzen. Maar als je het niet kunt bewijzen, is het volgens Jaap en bovengenoemde Anonymous weer onzin en bedrog. Kijk niet naar deze show als je het bedrog vindt en oordeel niet zo snel over mensen die hier troost bij vinden. Jullie geloven dat het Derek en Char alleen gaat om geld. Ik heb tot nu toe nog nooit een analyse gehoord van een volledige show van een van hen. Een paar opmerkingen eruit vissen en dat cold reading noemen, is wel gemakkelijk scoren. Als het altijd onzin is, zouden kandidaten zeker vaker protesteren en dit bedrog noemen. Tot nu toe zijn er maar een paar boze mensen geweest die protesteren. Dat vind ik wel opvallend. Het is dan ook geen wetenschap, maar werkt intuïtief. Daarbij maak je altijd meer fouten dan bij wiskunde of natuurkunde. Is het daarom volledige onzin?

 33. Fred

  Doodmoe word ik van al dat geschreeuw en gescheld op diverse fora. Bijna iedereen lijkt er voor de volle honderd procent van overtuigd dat alles wat Ogilvie doet bedrog, doorgestoken kaart, cold- en hotreading en wat dies meer zij is. Modieus-scepticisme noem ik dat. Lekker veilig achter de meest gangbare mening over Ogilvie aanhollen, als een kudde schapen. Staat ‘lekker stoer en nuchter’ en getuigt van gezond verstand.

  Jaja heeft gelijk, de meesten hebben de uitzendingen niet eens gezien en hebben hun oordeel al bij voorbaat klaar. Helaas blijkt steeds dat een serieuze en genuanceerde discussie over dit onderwerp door het unanieme karakter van de meningen nauwelijks mogelijk is.

  Overigens heeft Jan een sterk punt: àls het allemaal bedrog zou zijn, dan was dit allang in de publiciteit gekomen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.