Jerney Kaagman teleurgesteld in Idols-collega’s

Geplaatst op do 29 nov 2012 om 13:16

Jerney Kaagman is teleurgesteld in haar oud-collega’s van Idols. Bijna geen van hen heeft iets laten weten nadat ze in de media heeft onthuld dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Dat vertelt het ex-Idols-jurylid in weekblad Weekend. Kaagman werkte bij Idols samen met sterren als Eric van Tijn, Henkjan SmitsGordonJohn EwbankMartijn KrabbéReinout Oerlemans en Wendy van Dijk. “Van twee collega’s van Idols heb ik iets gehoord, van de anderen niet“, zo laat ze weten.

Er worden door Kaagman geen namen genoemd. “Laat ik maar niet zeggen van wie ik niks gehoord heb… De mensen die mij niet aardig vinden, schrijven of mailen me kennelijk niet.”

Tijdens haar Idols-tijd beweerden critici al dat Kaagman de ziekte had, maar nooit trad ze ermee naar buiten. “Ik heb het vijf jaar geheim gehouden. In Weekend heb ik het met de rest van Nederland gedeeld. Sindsdien is er een last van me afgevallen. Ik vind het nu prettig dat iedereen het weet.”

Anderen dan haar Idols-collega’s hebben haar wel massaal gecontacteerd. “Ik ben overladen met bloemen en fijne reacties, ook van mensen die zelf Parkinson hebben en die het geweldig vinden dat ik nu ook iets kan betekenen door boegbeeld te worden van de Nederlandse Parkinson Vereniging, zoals Michael. J. Fox dat voor de Amerikaanse organisatie is.”

Heel veel mensen die ik lang niet heb gezien, komen naar me toen en zeggen: respect, fantastisch!
27 Reacties op “Jerney Kaagman teleurgesteld in Idols-collega’s”


 1. BASB

  Ik begrijp het niet helemaal… zij houd het 5 jaar lang geheim. Doet alsof er niks aan de hand is, ontkent zelfs in alle toonaarden dat er iets aan de hand is. Ook wrsnl. richting verontrustente collega;s waar ze nauw mee samenwerkt. Neeeee, niks aan de hand.
  Nu maakt ze het bekend en nu moet iedereen richting haar reageren. Zou me als collega ook beetje genaaid voelen. Denk je dat je een band met iemand hebt… Dit is dus gewoon een kwestie van returning the favor!

 2. Danny van der Sluys

  @ BASB: Dus mensen die ernstig ziek zijn en dat niet direct aan de grote klok hangen, hoeven van jou dus geen medeleven te verwachten? Wat ben jij een eikel zeg!

 3. wauter

  Ik begrijp wel dat ze het 5 jaar lang geheim heeft gehouden, tis niet niks natuurlijk. Het getuigt wel van enig fatsoen als je collega`s met wie je toch intensief hebt samengewerkt iets van zich laten horen. Je hoeft niet op de koffie te komen maar een bloemetje o.i.d. kan best.

 4. ron

  we willen namen horen

 5. JaJa

  BasB wat ben jij een ongevoelige, begriploze loser.

 6. peter

  JaJa misschien is Basb een pngevoelige begriploze loser maar wat hij zegt daar zit wel wat in.

 7. Kaas

  @BasB & peter

  Zeer trieste reacties van een harteloze zakken. Blij dat jullie niet tot mijn vrienden en collega’s behoren.

 8. Yup

  Heel triest als je dit soort dingen over ex-collega’s gaat roepen in de media. Dan ben je dus geen haar beter dan de mensen die je een verwijt maakt.

 9. Daan

  Edwin Jansen en Chantal Janzen zeker de twee personen die wel wat van zich hebben laten horen. Hun namen staan er niet tussen haha

 10. BASB

  @danny, jaja en alle andere: er is een verschil tussen iets aan de grote klok hangen/het in de media delen en in kleine kring vertellen. Zij heeft haar keuze daarin gemaakt. Blijkbaar doen andere mensen dat nu ook. Als ex collegas niet reageren dan kan dat. Dan is de band blijkbaar minder goed dan zij dacht. So what’s the problem? Dat ik begrijp of denkt te begrijpen hoe zoiets werkt wil toch niet zeggen dat ik zelf er ook zo insta? Grow up pls.

 11. Theo

  @Daan

  Chantal Janzen kennende heeft ze 100% zeker wat laten horen!

 12. Hans

  Natuurlijk is het niet leuk als je niets hoort van ex collega’s. Het verhaal wat ze nu verteld komt bij mij wel een beetje over als: kijk mij eens zielig zijn. Die ex-collega’s kunnen ook zo hun redenen hebben dat ze niet reageren. Je kan natuurlijk niets verwachten dat iedereen je ineens gaat bellen.

 13. Zen

  Ik zou het leuk vinden als Jerney nog iets op tv zou doen, met Parkinson ben je niet meteen afgeschreven. In Idols was ik fan van haar!

 14. ano@niem.nl

  Volgens mij weten we het nu wel dat ze Parkinson heeft. Ze houdt het eerst 5 jaar geheim en nu pakt ze alles aan om het te pas en te onpas te noemen.

 15. vinn

  tja zeg zoiets niet om vervolgens niet de namen te noemen, hou dan gewoon je bek

 16. Jantje

  Jerney heeft voor haar leeftijd weinig mensen kennis. Ze verwacht veel te veel. Ze wilde ook al excuses van de mensen die beweerde dat ze botox gebruikte.
  Iedereen die iets vervelends mee maakt weet dat sommige mensen daar warm op reageren waar je het niet van verwacht had en anderen niet vervelend waar je het wel van verwacht had. En die zelfde mensen weten ook allemaal dat ze zelf ook niet altijd gepast reageren als een ander iets vervelends overkomt,omdat het soms lastig is. Heel menselijk en meestal geen kwade opzet.

  Ze is hier zelf jaren in haar hoofd mee bezig geweest waardoor het in haar beleving voor anderen veel groter is dan het in werkelijkheid is. Voor andere mensen gaat het leven gewoon door. Ze moet gewoon dankbaar zijn voor de mensen die wel reageren.

 17. peter

  Wie heeft jpow kaas genoemd???

 18. Elya

  Ja Theo, want Chantal Janzen doet het er namelijk ook gewoon om juist om aardig gevonden te worden!

 19. roelof

  De ziekte die ze heeft is al erg genoeg, maar ik snap jerney wel dat als ze lange tijd met mensen heeft gewerkt een berichtje verwacht, maar uitpersen zoals nu gebeurt hoeft ook weer niet.

 20. Anja

  Het is net de echte wereld ” uit het oog uit het hart “

 21. Karel

  Een nieuwe talentenshow op SBS, Jerney schudde nee.

 22. Den Draaiert Joost

  Een goed voorbeeld van hoe het in de wereld van media en entertainment gaat. Vriendschap duurt net zolang als een productie loopt.

 23. ton

  Alles in dat wereldje is plastic, niet echt! En om je ziekte zo uit te venten en te verwachten dat de hele wereld wat van zich zal laten horen……..naief! Toch sterkte gewenst, mevr. Kaagman.

 24. emile molhuysen

  Lieve, mooie Mevrouw Kaagman, mijn naam is Emile en ik woon in Delft.
  Ik ben weliswaar een oudere man (71) dolgraag wil ik van U een foto met handtekening ontvangen… waarvoor mijn hartelijke dank.
  Mijn adres: Emile Molhuysen, Papsouwselaan 71, 2624 AH Delft…
  zelf langskomen is uiteraard meer dan welkom XXX Emile

 25. HAHAHA

  Hahahah meneer Molhuysen toch. Ouwe rukker.

 26. Carolientje

  Jerney is uit the picture en nu zoekt ze aandacht, zielig hoor !

 27. Therapeut

  Afgelopen vrijdag Jerney gezien bij het congres over Parkinson waar 1451 behandelaars uit NL aanwezig waren. Jerney heeft indruk op me gemaakt. Overigens ook gezien hoe het met haar gaat. Ik denk dat niemand voor een ander kan aangeven hoe met een ziekte als deze om te gaan. Het is erg heftig en zwaar. Momenteel kan Jerney er niet meer onderuit, de symptomen zijn te opvallend aanwezig. Jerney, sterkte…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.