Freek Vonk vindt tv-shows Derek Ogilvie verwerpelijk

Als wetenschapper is Freek Vonk, de huisbioloog van De Wereld Draait Door, absoluut niet gecharmeerd van tv-programma’s over het paranormale. Dat laat hij weten in Avrobode. Vonk kijkt bijvoorbeeld niet graag naar de programma’s van Derek Ogilvie op RTL 4. “Wat ik persoonlijk verwerpelijk vind, zijn de programma’s van Derek Ogilvie en de ‘helderzienden’ van Astro TV. Ik vind het ordinaire geldklopperij en als wetenschapper geloof ik er ook nog eens geen biet van.”

Hij vindt het niet te ver gaan. “In principe helemaal niets, omdat het mijn keus is er naar te kijken of niet. En als een ander iets wél wil zien, heb ik ook daar respect voor.”

Om diezelfde reden vindt Vonk ook dat er geen overschatte programma’s zijn. “Nou, overschat… Dat vind ik echt een verkeerd woord, want dan is het net alsof ik het raar vind dat andere mensen er wél naar kijken“, zegt hij in Mikro Gids.

Maar ik kijk zelf niet naar het programma Boer Zoekt Vrouw. Dat kan mij niet boeien. Maar vier miljoen anderen dus wel.”

Zelf kijkt hij graag naar educatieve programma’s. “En dan vooral op National Geographic Channel. Mijn favoriet is Great Migrations, een serie over de enorme reizen die diersoorten soms ondernemen om te overleven.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen