Freek Vonk vindt tv-shows Derek Ogilvie verwerpelijk

Geplaatst op do 29 nov 2012 om 12:47

Als wetenschapper is Freek Vonk, de huisbioloog van De Wereld Draait Door, absoluut niet gecharmeerd van tv-programma’s over het paranormale. Dat laat hij weten in Avrobode. Vonk kijkt bijvoorbeeld niet graag naar de programma’s van Derek Ogilvie op RTL 4. “Wat ik persoonlijk verwerpelijk vind, zijn de programma’s van Derek Ogilvie en de ‘helderzienden’ van Astro TV. Ik vind het ordinaire geldklopperij en als wetenschapper geloof ik er ook nog eens geen biet van.”

Hij vindt het niet te ver gaan. “In principe helemaal niets, omdat het mijn keus is er naar te kijken of niet. En als een ander iets wél wil zien, heb ik ook daar respect voor.”

Om diezelfde reden vindt Vonk ook dat er geen overschatte programma’s zijn. “Nou, overschat… Dat vind ik echt een verkeerd woord, want dan is het net alsof ik het raar vind dat andere mensen er wél naar kijken“, zegt hij in Mikro Gids.

Maar ik kijk zelf niet naar het programma Boer Zoekt Vrouw. Dat kan mij niet boeien. Maar vier miljoen anderen dus wel.”

Zelf kijkt hij graag naar educatieve programma’s. “En dan vooral op National Geographic Channel. Mijn favoriet is Great Migrations, een serie over de enorme reizen die diersoorten soms ondernemen om te overleven.
29 Reacties op “Freek Vonk vindt tv-shows Derek Ogilvie verwerpelijk”


 1. molly de rat

  als rtl een beetje gevoel zou hebben zouden ze niet met deze over lijken gaande oplichter werken………….
  Er zijn ook grenzen. Maar ja mensen die in alles geloven zijn makkeljjke prooien.
  RTL gaat ook in zee met Bram oplichter Mosco. Blijkbaar maakt het dus allemaal niets uit zolang het maar scoort!

 2. Django

  Altijd gelul van mensen die zelf nooit kijken anders zouden ze tot andere conclusies komen.

 3. Weezer

  @Django

  Weer zo’n nono die overal intrapt. Laat je lekker nakijken. O, en sorry dat ik het verklap, maar de Sint bestaat niet!

 4. harmen

  Als het zo zou zijn dat Derek Ogilvie met overledenen kan communiceren
  had hij heel veel vermissingen en moorden kunnen oplossen!!!

 5. JaJa

  Derek heeft wel verrekt veel dingen goed. Just sayin’

  Overigens heeft het tv programma (daar heb ik het over, niet over theater) van Derek Ogilvie niets met geldklopperij te maken. Vindt het ook niet terecht dat het in een adem wordt genoemd met Astro tv.

 6. Beck

  @JaJa

  Weer zo’n zwakzinnig, goedgelovig slachtoffer. Onbegrijpelijk dat je niet snapt hoe dom jij bent!

 7. HansD

  Het enige dat die Derek goed heeft zijn wetenschappelijk vastliggende feiten uit een bestaand verleden. Een handig research team kan hem makkelijk influisteren en dan kun je met algemeenheden iemand al snel imponeren alsof je contact kunt leggen met entiteiten. Verder woorden de afleveringen zo gemonteerd dat het voor een bepaalde groep kijkers allemaal echt lijkt, veel knip en plak werk. Alles goed en aardig bedoeld en voor nabestaanden vaak een strohalm. Oprechtheid en integriteit siert de persoon die er niets aan wil verdienen en bedoelde Derek wil wel graag een goed belegde boterham.

 8. Mr. Neelix

  @JaJa. Alles met de co heeft met geldklopperij te maken.

 9. Marion

  Tuurlijk is die Derek een liegbeest. Hij is van de verkeerde kаnt, dus dan weet je het wel…

 10. Mr.

  De verkeerde kant? Bedoel je dat hij op een linkse partij stemt?

 11. Bart

  Marion, laat ik nu net heterosexualiteit “de verkeerde kant” vinden…

  smakeloze opmerking van je….

 12. Yup

  Natuurlijk is Ogilvie een ordinaire oplichter. Hij gebruikt een psycholgische truc: ‘cold reading’. Niks gave want iedereen kan dat leren.

 13. Marion

  @Bart

  Als jij niet op vrouwen valt waar hoe durf jij je dan uit te laten over smakeloosheid nota bene?

 14. Bart

  Marion, dat zou jij juist moeten weten, jij valt toch ook op mannen!

 15. Marion

  Daarom gebruikte ik ook het specifieke ‘jij’ in plaats van het algemenere ‘je’.

 16. rody

  Marion! Hulde! Je bent genomineerd voor “meest kortzichtige persoon van 2012”!

  Gefeliciteerd!

  Derek Ogilvie is een ordinaire oplichter en iedere amateur psycholoog doorgrondt zijn methodiek.

  AstroTV is oplichterij van de aller ergste soort.

 17. Jan

  Beck, wat reageer jij dom. Laat mensen in hun waarde als ze erin geloven. Je hebt vast (gelukkig) nog niets meegemaakt in je leven, anders zou je niet zo harteloos reageren. Dat zo’n irritant mannetje als Freek als zelfbenoemde wetenschapper niet in het paranormale gelooft, boeit mij weer niet. Als je niet weet hoe iets werkt, betekent het niet dat het niet bestaat. Ik vind Derek’s programma’s niet boeiend genoeg, maar waag het niet kritiek te leveren op hem. Hij troost mensen die iemand hebben verloren. Iets meer respect mensen. Hans, maak jij soms onderdeel uit van het programma. Je reageert of je alles weet. Ik dacht het dus niet.
  Dat van ‘cold reading’ etc. heb je ook niet van jezelf, Yup. Praat niet zo na. Noem mij maar lekker naïef, het maakt me niks uit.

 18. Jaap

  @Jan
  Dat je iets niet van jezelf hebt, maakt het toch niet onwaar? Wat is dat voor onzin? Vrijwel alles wat we weten en leren op school hebben we niet van onszelf.
  En Freek Vonk is doctor, en dus geen zelfbenoemd wetenschapper. Nu jij weer.

 19. Jantje

  Ik ben lesbisch, want ik val alleen op vrouwen!

 20. Paul

  Goedemorgen juffrouw op school .kinderen even de volgende vraag:wie van jullie is lesbisch,,,zeg het maar Jantje ,juffrouw juffrouw ,ik ben lesbisch …kinderen ,Jantje gaat binnenkort naar de Maan .Houston we have een problema .

 21. Paul

  14.54 Bart ……zou die eh Jantje Roos ,eh ,,,zou die ook homo zijn .Wat denk je Bart ….je weet wel Jantje Roos van Powned

 22. Johnny M.

  Derik zegt alleen dingen die mensen graag horen. Het zijn ook altijd positieve dingen. Het is ’n rasechte “lijkenpikker”.

 23. Paul

  Er was maar 1 wetenschapper en dat is Jezus Christus ,de rest van de mensheid denkt dat het zich zelf als wetenschapper heeft geschapen

 24. Louis Deen

  Paul, jij bent echt compleet gestoord.

 25. Jan

  Jaap, dat een wetenschapper iets zegt, maakt het evenmin per se waar. Hij spreekt zijn persoonlijke mening uit, wat zijn goed recht is natuurlijk. Genoeg wetenschap is later ontkrachtigd en wat je vandaag onzin vindt, is morgen waar. Het heilige geloof in de wetenschap vind ik ietwat naïef. In Leiden was er jaren geleden ook een wetenschapper met een doctortitel die achteraf alles verzonnen had. Sterker nog, deze week is een wetenschapper ontmaskerd. Iets kritischer ten opzichte van individuele wetenschappers is wel gewenst, Jaap. Nu jij weer.

 26. BRAAK

  Die Schotse oplichter hoort niet op de buis maar in de bak!!!!!

 27. Paul

  Louis Deen is precies zoals Nederlanders zijn verworden ..,,of nie Louis ,Jezus was zeker ook gestoord he .

 28. klaplong

  @Paul
  Jezus is niet alleen gestoord maar ook zo dood als een geplette pier. Dat jij zo’n jezuslovert bent verklaart trouwens een hoop. Er komt werkelijk alleen maar stront uit jou. De eerste die Paultje op een opmerking betrapt die van enig verstand getuigt, krijgt van mij 100 euro.

 29. Jaap

  @Jan

  Er valt verder niet zoveel te zeggen, want ik had alleen op die twee punten wat aan te merken en met je laatste post ben ik het in grote lijnen eens. Door een zin als “Iets kritischer ten opzichte van individuele wetenschappers is wel gewenst, Jaap” hoeft ik me dan ook totaal niet aangesproken te voelen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.