Henkjan Smits vindt The Voice-jury te positief

Henkjan Smits vindt de coaches in The Voice of Holland veel te mild. Hij heeft liever wat harder jurycommentaar. Dat vertelt hij donderdag in De Telegraaf. Smits vindt het jammer. “Het lijkt soms wel opgelegd door de producent dat het commentaar vooral positief moet zijn en niet te kritisch. Zo van: het is een gezellige vrijdagavondshow, er kijken kinderen, dus houd het vrolijk. Ik vind dat een goed jurylid bovenal eerlijk is. En die kinderen mogen ook best weten dat het een harde wereld is.

Zelf was Smits prominent jurylid in uitzendingen, die nu door sommigen ‘afzeiktelevisie’ worden genoemd. “Ik heb er altijd voor gezorgd dat ik eerlijk ben tegen de kandidaten; beoordelen wat ze goed, maar ook wat ze níet goed doen. Later is dat wel eens bestempeld als afzeiktelevisie maken, maar zo heb ik dat zelf niet ervaren.”

Smits denkt bovendien dat het goed is als jury’s bestaan uit mensen achter de schermen, zoals hij zelf. “Ten tijde van Idols ging het voornamelijk om de zoektocht naar nieuw talent, dat was de primaire reden voor de jury. Nu zijn de juryleden zelf zangers, en in principe kiezen zij hun nieuwe collega’s en dus concurrenten.

RTL 4 komt begin 2013 terug met X Factor, terwijl SBS 6 de nieuwe talentenshow The Next Pop Talent lanceert.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen