Henk Bres ergert zich aan DWDD

Henk Bres ergert zich aan De Wereld Draait Door. Hij vindt Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Jan Mulder erg irritant. Dat vertelt de bekende Hagenees in Avrobode. Bres kijkt steeds minder. “Ik begin me te ergeren aan Matthijs van Nieuwkerk, die nooit eens iemand uit laat praten. Of Jan Mulder die overal verstand van denkt te hebben en altijd met veel kabaal aan tafel zijn mening zit te verkondigen. Het zal wel deel van zijn act zijn, maar ik vind het geschreeuw en weinig wol.”

Toch staat Bres ook niet bekend om zijn bescheiden mening. “Zelf heb ik ook een grote mond en gooi ik geregeld de knuppen in het hoenderhok, maar áls ik wat over iemand zeg, dan wil ik diegene wel altijd recht aan kunnen kijken.”

In tegenstelling tot Mulder, wordt Bres vaak bekritiseerd om zijn grof taalgebruik. “Ik bedoel er niets beledigends mee; zo praat ik nu eenmaal. Natuurlijk zijn er grenzen; je zal mij op tv nooit ‘kanker’ als scheldwoord horen gebruiken, iets waar Hagenezen wel om bekendstaan.

Daar voegt hij aan toe: “Al roep ik het heus wel als ik me thuis op mijn duim sla.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen