‘Boer Zoekt Vrouw, De Reünie of Spoorloos sneuvelt’

Foto: SBSBoer Zoekt Vrouw, De Reünie of Spoorloos sneuvelt door de nieuwe bezuinigingen die in het regeerakkoord staan. Dat dreigt Henk Hagoort, baas van de Publieke Omroep (NPO), op Radio 1. Bovenop de 200 miljoen euro die al eerder was aangekondigd, wordt nog eens 100 miljoen euro per jaar bezuinigd op de omroep. En dat heeft gevolgen, waarschuwt de omroepbaas. “De KRO maakt nu Spoorloos, De Reünie en Boer zoekt vrouw, dat gaat straks niet meer alle drie.

De kijker gaat dit direct merken, verwacht Hagoort. “Dit betekent een enorme aanslag op onze programmering. Heel veel mensen thuis zullen hun favoriete programma’s moeten missen. Als je bedenkt dat de totale kinderprogrammering van de publieke omroep 35 miljoen euro kost, dan wordt wel duidelijk dat we keuzes zullen moeten maken.

De dagprogrammering zal nóg verder worden gekort. “Overdag programmering via Max voor de ouderen én programma’s voor de kinderen, dat kan niet meer allebei.

Hagoort waarschuwt bovendien voor ‘meer herhalingen’ en programma’s uit het buitenland. “Het geld zit niet in zenders of netten, het geld zit in de programma’s.

Hij peinst er niet over het geldverslindende voetbal los te laten. “Dan gaat sport achter de decoder, en koopt Murdoch alle sport op. Nu kost het totale sportaanbod de Nederlandse kijker 70 cent maand, achter de decoder is dat 15 euro. Dan kunnen alleen de mensen die het kunnen betalen nog naar sport kijken.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen