Wendy van Dijk trekt zich niets aan van Gordon en Party

Wendy van Dijk trekt zich niets aan van kritiek van de meeste collega’s en media. Dat zegt de presentatrice in VARAgids. Gordon klaagde er bijvoorbeeld publiekelijk over dat het eens tijd wordt voor een ander duo dan Martijn Krabbé en Van Dijk. “Dat snap ik, omdat Gordon X Factor graag zelf zou presenteren. Ik moet het soms ontgelden, ja. In Party stond bijvoorbeeld een groot artikel over me. Ik heb een midlife crisis, ben een groot stuk chagrijn, met mijn grijze minnaar“, zegt ze.

De strekking van het artikel was dat Van Dijk nergens tevreden mee is. “Echt een af-schu-welijk stuk. Een foto van mij met dichtgeknepen ogen erbij. Vrienden waren oprecht van slag, die zeiden: ‘Dóe er iets aan!’ Maar nee, echt, ik kan er alleen maar om lachen. Dat is een grote bevrijding, hoor. In eerdere tijden hebben zulke dingen me echt wel gekwetst en geraakt, tegenwoordig doet het me gewoon niets meer.”

Andere kritiek is dat haar serie Moordvrouw alleen een succes was omdat het na The Voice stond. “Ach, onzin. Het werd pas om 22.20 uur uitgezonden, na The Voice Kids. Een goede lead in, zeker, maar wij behielden onze eigen kijkersgroep. Anderhalf miljoen mensen, dat is veel voor een dramaserie.”

Ook opmerkingen dat Van Dijk alles wel te danken zal hebben aan haar vriendje, RTL 4-baas Erland, doen haar weinig. “Zoiets komt vaak voort uit jaloezie, en Erland heeft evenveel aandacht voor alle presentatoren. Daarbij denkt niemand dat ik een grote show als The Voice aan hem te danken heb. Ik had mezelf al bewezen voordat hij in the picture kwam.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen