‘Tv-show Claudia de Breij klef en incrowderig’

Foto: VARAHet mediaprogramma De Kunst Van Het Maken van Claudia de Breij is klef en ‘hangt van gebabbel aan elkaar’. Dat vindt tv-recensent Willem Pekelder van dagblad Trouw. De objectiviteit is volgens hem ver te zoeken. “Claudia noemde de documentaire De entertainer van Kees Driehuis over Paul de Leeuw vier, vijf keer achter elkaar prachtig, fantastisch en schitterend. De vertoonde beelden maakten die superlatieven niet waar, waardoor het een klef, incrowderig Vara-gedoe werd.

Ongelooflijk, vond Pekelder het. “Vara-presentatrice interviewt in Vara-zendtijd Vara-collega Driehuis over Vara-ster De Leeuw. ‘Jouw vrouw, Kees, werkt toch voor Paul?’, maakte De Breij de rode familie-idylle compleet.”

Pekelder denkt dat De Breij moet oppassen. “Zullen we het er later nog over hebben dat er de afgelopen twintig jaar tien mediaprogramma’s op tv zijn geweest, waarvan de meeste zijn gesneuveld op het journalistieke Droste-effect?

Het ‘inteelt-niveau’ is volgens Pekelder zorgwekkend. “De meeste mediashows zijn hooguit interessant voor journalisten, maar niet voor het grote publiek.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen