Daphne Bunskoek hoeft niet per se kijkcijferhits

Daphne Bunskoek vindt het niet erg dat ze tegenwoordig minder opvalt op televisie. Dat vertelt de presentatrice in Avrobode. Waar ze ooit RTL Boulevard aan elkaar praatte, maakt Bunskoek nu alleen nog slecht bekeken programma’s. “Mijn intentie is niet om iedereen te laten zien dat ik op tv ben. Ik heb genoeg te doen; alleen zijn de programma’s die ik maak minder in het oog springend. Na Boulevard wilde ik graag programma’s doen waarvan ik het gevoel heb dat ik er iets van opsteek.

En dat heeft Bunskoek nu bereikt, zo vertelt ze zelf. “Om me voor te bereiden op interviews, mag ik nu lezingen bijwonen, boeken lezen, documentaires kijken. Mijn leven is rijker geworden.”

Bunskoek heeft geen vaste werkgever meer. “Ik moet meer initiatief tonen dan toen ik een contract had. Ik ben nu veel meer maker dan alleen presentator. Dat is hoe ik het graag wil. Er moet veel uit mezelf komen: ik moet bedenken wat ik wil en hoe ik dat ga aanpakken. Zo zou ik bijvoorbeeld graag een serie over idealisten willen maken.”

De brunette wil graag slow-tv maken. “Ik vind televisie een fantastisch medium om een verhaal over te brengen. Tegenwoordig lijkt het of alles snel moet. Dat vind ik zonde. Er is ook plek oor een rustiger tempo.”

Laatst zag ik een aflevering van Memories, waarin de tijd werd genomen om uitgebreid een verhaal te vertellen. Er zijn genoeg kijkers die daar aandacht voor hebben.”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen