Froukje de Both baalde flink van media

Froukje de Both baalt ervan dat haar privé-perikelen recent breed uitgemeten werden in de media. Dat vertelt de presentatrice in TROS Kompas. Twee maanden voor haar huwelijk, verliet ze haar partner voor een radiocollega. De media smulde ervan. “Dat hoort er nu eenmaal bij en dat vind ik normaliter ook prima. Voor mezelf kan ik het wel aan, omdat ik goed kan relativeren. Morgen is iedereen het weer vergeten. Maar voor de mensen om mij heen blijkt het toch wel heftig te zijn.

Haar familie heeft er niet voor gekozen, benadrukt ze. “Daar voel ik me verantwoordelijk voor en dat vind ik lastig. Ik weet hoe het spel werkt en zou het hypocriet vinden om de media te bekritiseren, terwijl ik ze ook gebruik als ik een nieuw programma te promoten heb. Wat me wel kwetst is dat mijn omgeving daardoor geraakt wordt.

De Both had er een dagtaak aan om zichzelf uit te leggen. “Ik ben soms wel vijf keer per dag bezig om dingen die in de media zijn verschenen te weerleggen tegen familieleden en vrienden. Die energie gebruik ik liever voor andere dingen. Voor mijn werk bijvoorbeeld. Want wat er ook gebeur tin mijn leven, daar kan ik altijd intens van genieten.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen