Dennis Weening heeft spijt van Robinson-exit

Geplaatst op vr 12 okt 2012 om 13:08

Dennis Weening heeft er spijt van dat hij als kandidaat vroegtijdig is vertrokken uit het tv-programma Expeditie Robinson. Dat vertelt Weening, nu presentator van de show, in Televizier. Weening vindt dat hij had moeten doorzetten. “Ik vind het moeilijk om de controle weg te geven en dat is iets wat je absoluut moet doen bij Robinson. Ik heb er twee weken in gezeten; toen vind ik dat mijn portie wel had gehad. Nu zag ik pas hoe de kandidaten worden geconfronteerd met zichzelf.

Je kunt tijdens de opnames aan jezelf werken, ziet Weening nu. “Je denkt dat je jezelf kent, maar je leert jezelf pas echt kennen als je meedoet aan Robinson. Nu denk ik: ‘Jeetje, waarom ben ik ooit weggegaan?’ Zonde, ik had moeten doorzetten.”

De presentatorrol is hem ook goed bevallen. “Het was indrukwekkend. Als kandidaat zie je maar één kant van het programma, nu heb ik ook de andere gezien. En ik moet zeggen: het is een van de meest indrukwekkende programma’s om aan mee te werken.”

De grootsheid alleen al, vervolgt hij. “Er werken 180 man op dat eiland mee aan Expeditie Robinson. De mensen van de proef, de timmerlui; er komt zo veel bij kijken. En het zit fantastisch in elkaar.”

Ik was al fan vanaf het eerste uur: ik heb alle seizoenen gezien. En om dan ineens de presentator te mogen zijn… Dat is wel heel mooi.”
10 Reacties op “Dennis Weening heeft spijt van Robinson-exit”


 1. Joost

  Ik blijf het een rare keuze vinden om een opgever als presentator in te zetten, maar ik moet wel zeggen dat hij gegroeid is sinds de eerste uitzending. Zeker zijn voice-overs zijn nu een stuk minder irritant.

  Het blijft lastig om de opvolger te zijn van 2 mannen die uitermate geschikt waren om dit programma te presenteren.

 2. RonaldL

  Ik vind dat hij het eigenlijk wel heel goed doet.. is zeker gegroeid in het programma.

 3. Peter

  Het is weer een geweldig seizoen, ook door Fajah Lourens die elke proef weet te winnen, en terecht. Hopelijk sluit ze zich alsnog aan het kamp straks en wint ze deze editie glansrijk. Maar goed, volgende week eerst een lastige proef tegen Lodewijk die onterecht werd weggestemd gisterenavond. Complotje van twee poker broertjes en Fatima Morero de Melo. Te triest voor woorden…

 4. Janusz

  @Peter…..eens qua geweldig seizoen…..maar eh dat complot hoort ook wel bij het spel eh ;)

 5. Janusz

  En over Dennis, ik vind het 1 natte wind die zogenaamd de rocker uit Den Haag moet voorstellen….maar! objectief gezien doet hij presentatie niet slecht.

 6. harteloze henk

  Vind die gozer maar niets.

 7. inge

  het was toen ook een onmogelijke keuze in dat seizoen van Dennis. Ze werden op een eiland gedropt en binnen een paar dagen moesten er twee vrijwillig opstappen, hij was zo om dan te zeggen ik stop dan gaan jullie door, want er kwam geen eind aan.

  Vind dit trouwens echt een goed seizoen, beter dan seizoen 2!

 8. Peter

  Nou complot of niet, het is maar op welke manier dit gebeurd. Je sterkste deelnemers eerst exit sturen is nou niet bepaald snugger te noemen…

 9. Jasmijn

  Dit is mijn eerste seizoen en ik erger me dood aan de Vlamingen in de groep van Fajah. Blij dat die Olivier eruit is die steeds zichzelf op de borst klopte dat hij zo goed is. Dat verraadt dat hij, ondanks dat veel mensen in zijn leven hem waarschijnlijk als een sterke vent zien, daar absoluut niet zo zeker over is. Damn, wat worstelt die gast met zichzelf.

  Nu die gefuckte ruggensteker Gene er nog uit en dan het minne pokertrio. Jammer voor Fajah die iedereen er eigenhandig en rechtvaardig uit kickte, maar Lodewijk mag van mij winnen na die minne hondenstreek van de Olijke, sorry, Laffelijke Tweeling en de Zingende Zaag!

 10. Ik

  Hij doet het niet slecht, complotten vind ik trouwens wel leuk, maar een tweeling erin is wel erg makkelijk..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.