Dennis Weening heeft spijt van Robinson-exit

Dennis Weening heeft er spijt van dat hij als kandidaat vroegtijdig is vertrokken uit het tv-programma Expeditie Robinson. Dat vertelt Weening, nu presentator van de show, in Televizier. Weening vindt dat hij had moeten doorzetten. “Ik vind het moeilijk om de controle weg te geven en dat is iets wat je absoluut moet doen bij Robinson. Ik heb er twee weken in gezeten; toen vind ik dat mijn portie wel had gehad. Nu zag ik pas hoe de kandidaten worden geconfronteerd met zichzelf.

Je kunt tijdens de opnames aan jezelf werken, ziet Weening nu. “Je denkt dat je jezelf kent, maar je leert jezelf pas echt kennen als je meedoet aan Robinson. Nu denk ik: ‘Jeetje, waarom ben ik ooit weggegaan?’ Zonde, ik had moeten doorzetten.”

De presentatorrol is hem ook goed bevallen. “Het was indrukwekkend. Als kandidaat zie je maar één kant van het programma, nu heb ik ook de andere gezien. En ik moet zeggen: het is een van de meest indrukwekkende programma’s om aan mee te werken.”

De grootsheid alleen al, vervolgt hij. “Er werken 180 man op dat eiland mee aan Expeditie Robinson. De mensen van de proef, de timmerlui; er komt zo veel bij kijken. En het zit fantastisch in elkaar.”

Ik was al fan vanaf het eerste uur: ik heb alle seizoenen gezien. En om dan ineens de presentator te mogen zijn… Dat is wel heel mooi.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen