Sacha en Sandra ‘blunderen’ met exact dezelfde jurk

Sacha de Boer droeg woensdag bij het Achtuurjournaal precies hetzelfde jurkje als Sandra Schuurhof twee weken terug bij Hart van Nederland en daarmee staan de dames flink in hun hemd. Dat stelt De Telegraaf vrijdag in de krant. De Boer verdedigt haar Hugo Boss-creatie. “Ik heb dit jurkje ook al gedragen tijdens het slotdebat van de verkiezingen op 11 september. Maar ik wist niet dat Sandra deze ook had. Ach, je kunt ook niet eerst alle presentatrices bellen om je kleding af te stemmen.” 

Het gebeurt nou eenmaal vaker op televisie, stelt De Boer. “Stylistes lenen of kopen kleding en wat modieuze jurkjes betreft vis je al snel in dezelfde vijver. Sandra heeft blijkbaar een goede smaak“, grapt ze.

Schuurhof dacht even dat De Boer haar na-aapte. “Sacha en ik hebben allebei een goede smaak. Kennelijk kijken haar stylistes niet naar Hart van Nederland . O, had zij het echt al eerder aan? Dat kan ik me niet herinneren. Kijk, Sacha en ik hebben hetzelfde ’probleem’: we moeten allebei staand presenteren en dan vallen veel kledingstukken af.

Michou Basu, mode-expert bij De Telegraaf, vindt het niet kunnen. “Dat twee vrouwen die prominent in beeld zijn dezelfde jurk dragen is op zijn minst opmerkelijk. De eerste gedachte is: delen die presentatrices één kledingkast? Of hebben ze dezelfde stylist? Als dat het geval is: sack the stylist , zoals de Britten zeggen. Want die had deze flater kunnen voorkomen.

Rijzende ster Eva Jinek begrijpt de commotie niet. “Toch een mooi compliment voor het jurkje? Als we ons over dit soort dingen druk maken, dan zijn er geen echte problemen meer in de wereld.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen