Veel complimenten voor moslimhomo GTST

De Turkse acteur Sinan Eroglu (25) heeft veel complimenten gekregen over zijn homo-erotische scène in Goede Tijden Slechte Tijden. Dat vertelt hij in het AD. Zijn islamitische personage Bilal zoende woensdag innig met Lucas. “Ik hield rekening met een stortvloed aan negatieve reacties van allochtonen, maar krijg vooral complimentjes. Mensen vinden dat ik met deze controversiële rol juist respect afdwing en een bijdrage lever aan de homo-emancipatie en acceptatie in Nederland.

De scène veroorzaakte wel veel ophef. Sommige media noemden het zelfs ‘homoporno’. “Een homoseksuele relatie tussen twee mannen is één ding, maar spraakmakender wordt het als het om een verhouding gaat tussen een autochtone man en een met zijn seksuele identiteit worstelende moslim.”

De acteur heeft nooit getwijfeld over de rol. “Ik zie het als een uitdaging om Bilal zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten. Ik hield serieus rekening met negatieve reacties, omdat homoseksualiteit onder allochtone mannen anno 2012 nog lang geen geaccepteerd fenomeen is.”

Maar sinds ik als moslimpersonage met de nodige moeite uit de kast ben gekomen, vallen de reacties erg mee.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen