Tv-sterren maken van Shownieuws geen kijkcijferhit

De inzet van tv-sterren Beau van Erven Dorens en Bridget Maasland heeft de late Shownieuws geen kijkersregen bezorgd. Na zeven afleveringen zijn de 637.000 kijkers van dinsdag een record. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Gemiddeld trokken de eerste zeven uitzendingen van de nieuwe Shownieuws een publiek van 517.000 kijkers, terwijl Piets Weerbericht direct voorafgaand gemiddeld 402.000 kijkers meer trok. Het afhaakpercentage is dus ruim 43 procent. 

De vroege editie, waarvoor tieneridool Jim Bakkum en een sportpresentator van de lokale omroep uit de kast zijn getrokken, trok de afgelopen zeven afleveringen iets meer dan 300.000 kijkers. De meeste afleveringen scoorden ver onder het avondgemiddelde van SBS 6.

Het nieuwe Shownieuws werd vorige week maandag geïntroduceerd. Bridget Maasland en showkenner Evert Santegoeds beloofden de kijkers ‘het mooiste decor ooit’.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen