Piet Paulusma wil bij SBS 6 blijven

Foto: SBSPiet Paulusma lijkt de vernieuwingsslag bij SBS 6 te overleven en daar is de weerman maar al te blij mee. Als het aan hem ligt is hij nog vele jaren te zien als presentator van het veel bekeken Piets Weerbericht. Dat vertelt de weerman in weekblad Weekend. Paulusma lijkt zich geen zorgen te hoeven maken, want hij staat nog 3,5 jaar onder contract bij de zender. “Daarna zien we wel weer. Wat mij betreft ga ik dan nog door, maar je weet nooit hoe het er dan allemaal voor staat“, zegt hij.

De weerman heeft warme gevoelens voor SBS 6, waar hij bijna sinds de start actief voor is. “In 1995 ontstond er door de langdurige vost een fikse Elfstedenkoorts en vroeg SBS 6 me of ze een item over het weer konden komen filmen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik op dat moment nog nooit van SBS 6 had gehoord, maar dat kwam ook doordat ik nauwelijks televisie kijk.”

Na dat item meldde de NOS zich. “En aangezien ik door mijn werk bij KPN als één van de eersten internet had, kon ik allerlei Amerikaanse weerkaarten laten zien. Iedereen was zeer onder de indruk en ik heb vervolgens tien dagen lang een blokje voor Hart van Nederland gedaan bij SBS 6.”

Uiteindelijk ging de Elfstedentocht dat jaar niet door. “Ze wilden daarna een keer praten omdat ze me als vaste weerman wilden. Het duurde echter tot de zomer voor ze daarover belden. Ik zei toen dat ik eerst op vakantie ging en dat ik daarna naar het skutjessilen wilde. Dat was geen probleem.”

Daarna gingen ze alsnog praten. “Toen ik vervolgens kwam, was ik eigenlijk gelijk aangenomen ook. Bij de KPN kreeg ik te horen dat ze mijn baan drie maanden open zouden houden, dus dat ik binnen die tijd zo kon terugkeren. SBS 6 had het idee om de opnamen buiten te gaan doen en dat vond ik een prima idee. Ik eiste een contract voor twee jaar en dat kreeg ik.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen