‘Matthijs van Nieuwkerk speelt vermoorde onschuld’

Het is merkwaardig dat Matthijs van Nieuwkerk tijdens een gesprek in De Wereld Draait Door over de invloed van de media op de Haren-rellen, zijn eigen programma buiten beschouwing liet. Dat vindt tv-recensent Willem Pekelder van dagblad Trouw. DWDD eindigde vrijdag, op de dag van de rellen, met een Lucky TV-filmpje waarin men opgeroepen werd naar Haren te komen. “Op dat moment stond de veldslag in het Groningse villadorp juist op uitbarsten. Een nogal wrange grap dus.” 

Lucky TV is de dagelijkse humoristische rubriek van DWDD en pakte vrijdag uit met Haren. “Het is nog niet te laat. Project X Haren gaat nog de hele nacht door. Zorg dat je erbij bent! Dit mag je niet missen. Kom nu naar Haren! De hele nacht extra treinen vanaf alle grote stations, en pendelbussen naar het feestterrein. En natuurlijk een explosieve afterparty in het gemeentehuis!“, klonk het.

Ongepast, vindt Pekelder. “Het fragment is dan ook nergens (meer) te bekennen op de website van Lucky TV. De Vara is driftig aan het verdonkeremanen. Matthijs van Nieuwkerk maandagavond quasi-onnozel: ‘Waar ging het eigenlijk mis?’

Allerlei ‘schuldige media’ passeerden de revue, behalve zijn eigen Lucky TV. Wat hetzelfde is als de evolutietheorie bespreken en de oerknal vergeten.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen