Gerard Joling staat nog steeds open voor RTL 4

Foto: TROSGerard Joling staat nog steeds open voor een overstap van SBS 6 naar RTL 4. Dat vertelt de entertainer in weekblad Story. Joling heeft geen vast contract meer bij SBS. “Ik sta altijd open voor een gesprek. Het maakt mij niet uit of het een publieke of een commerciële omroep is. Ze mogen altijd bellen. Ik weet alvast dat RTL-directeur Erland Galjaard mij graag wil inlijven. Ik zie wel: bij RTL zitten veel grote namen. Ik wil in elk geval genoeg ruimte krijgen om een goed programma te maken.”

Hij werkt nu op projectbasis. “Ik werk op projectbasis, en kan min of meer doen wat ik wil. Zoals gezellig aanschuiven bij Carlo en Irene, of mijn opwachting maken bij Jan Smit in zijn docusoap. Na dertig jaar hoef ik niet meer te smeken, of ik ijn een programma van een andere zender mag verschijnen.”

Sterren Springen betekende vorige maand de tv-comeback van Joling, die lange tijd op de reservebank zat bij SBS 6. “Na een lange tijd van bijna niks doen was ik toe aan iets leuks. Alles wat ik aandroeg, werd door de leiding afgeschoten. Ik heb begrepen, dat ze toen eigenlijk van mij af wilden. Ze kwamen zelfs met het voorstel om salaris in te leveren. Belachelijk!”

Joling bleef kalm en wachtte af. “En kijk eens wat dat heeft opgeleverd! In zijn eigen programma brandde Albert Verlinde Sterren Springen op Zaterdag op voorhand finaal af. Nu het zo’n succes is, hoor je hem er niet meer over. Jammer.”

Naar verluidt kreeg Joling 100.000 euro per aflevering van Sterren Springen. “Ach, ik praat niet over geld. Maar je mag best weten dat ik er een aardig zakcentje aan overhoud. Mij hoor je niet klagen! Ik ben er vooral erg trots op, dat het zo’n enorm succes is.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen