Late Shownieuws geschrapt vanwege lange film

Geplaatst op vr 28 sep 2012 om 15:54Beau van Erven Dorens kan deze vrijdagavond thuisblijven. Voor het eerst schrapt SBS 6 de nieuwe Shownieuws, omdat er een lange film op het menu staat. Dat heeft de tv-zender laten weten. SBS 6 sprak een paar maanden geleden nog de ambitie uit om het late nieuwsblok structureel om half elf te laten beginnen, maar door de uitzendduur van Robin Hood begint Hart van Nederland pas om 23.35 uur. Shownieuws zou dan om middernacht aanvangen en daar is van afgezien.

De vroege editie van Shownieuws gaat wel gewoon door. Die begint om 19.20 uur.


32 Reacties op “Late Shownieuws geschrapt vanwege lange film”


 1. sandy

  m.a.w. het begin van het eind

 2. gea

  Ze kunnen het beter helemaal schrappen

 3. Flippo

  Ze kunnen het gewoon niet bij SBS. Al zullen ze blij zijn dat ze een reden hebben om het een keer te schrappen…

 4. Henk

  Zo’n kerel die mis je ook niet.

 5. Super Grover

  Ze komen wel op heel veel goede voornemens terug:
  – horizontale programmering van HvNL en Shownieuws is dus weg
  – Shownieuws duurde gister maar 15 minuten en Wegmisbruikers duurde bijna een uur
  – Gemene Deler (interactief door SBS ) is al weg
  – Price is Right is al geschoven

 6. gerrit81

  shownieuws moet gewoon teruggedraaid worden en de late editie moet gewoon gepresenteerd worden door de hvnl presentatrice

 7. Mark

  Smoesjes, Beau wil gewoon niet zo laat nog komen, die wil zijn kinderen nog voorlezen voor ze naar bed gaan. ;)

  Er is zo vaak een film van 3 uur geweest, o.a. The Green Mile, en toen kwam Shownieuws ook pas om half 1 ’s nachts.

 8. LD

  Ein-de-lijk…!!!! Na al die jaren ergernis doen ze er wat aan! Zit je in een film, opeens tjak boem leader d’r in en: “Op de rode loper bij de nieuwe musical ging wat mis…” huhwat?

  Nee, ik zal er geen traan om laten.

 9. Mark

  Trouwens, Shownieuws vroeg duurt sinds gisteren nog maar 15 min, en da’s inclusief reclame. Moet Jim daar extra voor naar de studio komen?

  SBS vindt het beter om ipv al die nieuwe programma’s maar Home Video’s en Wegmisbruikers te herhalen, complete afleveringen van een uur, die al 5 x op SBS 6 en 4 x op Veronica zijn geweest.

 10. Bart V. kijkt tV

  Lange films kun je beter om 20.00 uur laten beginnen en op zaterdag of zondag zetten.

 11. Jeep

  Heeft Beau weer…..

 12. Juize

  Ik vond Shownieuws veel fijner kijken toen de HVN-crew het presenteerde. Dat gaf een gezellig gevoel en ik bleef er altijd nog even voor zitten. Hoewel Bridget het op zich wel leuk doet, is de sfeer totaal verdwenen. Ze kwam veel beter tot haar recht op de stoel van Albert bij Boulevard.

  Achteraf dus nog steeds een slechte keuze om aan het enige succes van SBS (naast de voetbal) te gaan sleutelen.

 13. Anoniem

  ik vond shownieuws indd ook veel fijner en leuker met de dames van HVNL

 14. BRAAK

  Zo, eindelijk begrijpt ook S0S6 dat Beau de eeuwige student net als Eddy de slangenbezweerder en loopjongen de Media Markt van last hebben van betonrot en dat hun populariteit op instorten staat.

 15. Badr

  De nieuwe Shownieuws ook, lekker niveautje op Mediacourant.

 16. Jordy de Mol

  Beau doet het hartstikke goed. Kijkcijfers hoeven toch ook niet zo hoog als Boulevard te zijn? Gisteravond ruime 600.00 na HvNL dat ruim 700.000 had. Helemaal niet zo slecht dus voor dat tijdslot. Het is maar wat je doel is. En volgens mij is het doel niet op miljoenen kijkers te scoren.

 17. Jenny

  @Jordy de Mol
  HAHAHAHA, dat is 640000 kijkers minder! Noem dat maar goed. Wat een grap.

 18. BRAAK

  lol

 19. Flippo

  @Jordy de Mol: Sarcasme, neem ik aan?

 20. de Jong

  ik weet niet wie daar de leiding heeft en hoef dat ook niet te weten, maar het is een klerezooi bij sbs.

 21. CAS

  Voor de gewone kijker is alles wat er gebeurd bij SBS6, er wordt geschoven met programmas na 2 weken, programmas worden geschrapt, programmas beginnen later dan normaal, de vaste presentatoren zijn pleite… nee als ik John de Mol was zou ik de zenderdirecteur meteen de laan uittrappen en er zelf elke dag gaan zitten!

 22. Mediaman

  Onzin, normaal zou SBS de film gewoon pauzeren voor shownieuws…er is gewoon iets heel anders aan de hand

 23. Ikke.

  Ik ga echt niet tot half 12 `snachts wachten tot dat eindelijk HVN gaat beginnen.
  Dat is veel te laat voor mij, dan slaap ik al.
  Dan maar geen SBS6 meer voor ons op de Vrijdag avond.

 24. Sander

  In de programmagidsen stond Shownieuws gewoon om 0:00 uur en die gidsen worden toch al weken ervoor gedrukt?
  Dus ik denk dat de presentatoren gewoon geen zin hadden om nog zo laat op te komen draven (begrijpelijk, want wie programmeert Shownieuws nou om 0:00 uur????)

 25. Mark

  Sander
  Sat 29 Sep 2012 om 11:03

  Het stond zelfs op TT in de programma schema’s van SBS 6, en ook op de eigen site van SBS 6. Beau had idd geen zin om daar nog zo laat te zitten. Staat niet in zijn contract.

 26. Mark

  Gewoon weer Shownieuws laat door de presentatrice van HvNL laten presenteren, net als vroeger. En op zaterdag kan ook best een blokje show in HvNL, dan heeft SBS tenminste nog primeurs, want dan is er geen Boulevard.

  Ik begrijp wel waarom Televizier niet meer met Shownieuws in zee wil met de TelevizierRing. Maar wat Kwalbert nu doet in Boulevard, is ook niks, die zit me daar een partij te rellen.

 27. Pietje

  Zo slecht dit! Bij HvN werd ook niet even gezegd dat shownieuws kwam te vervallen.
  Neem het dan van te voren op!

  Ik vind dit zo slecht van SBS. Laat deze programma’s gewoon altijd op tijd beginnen. Zo vervelent als je om half 11 voor HvN op SBS6 inschakelt en dan is er een film op die tot half 12 duurt!

  Ik vraag me trouwens wel af hoe SBS geld verdient met HvN. Er zit geen reclame tussendoor en shwnieuws begint zonder reclame meteen na piets weerbercht.

 28. Albert2.0

  Hoe SBS verdient met Shownieuws? Door gesponsorde items uit te zenden, zoals onlangs een item over een nieuwe soort Hamburger bij Mc Donalds. In de aftiteling werd vermeld dat hiervoor betaald was.

 29. Albert2.0

  Wegmisbruikers herhalen tegenover Stop! Politie op RTL7, nee dat zullen hoge kijkcijfers worden! Even goed opletten maandag of RTL7 misschien zelfs hogere kijkcijfers haalt met hun politieprogramma…

 30. Nina

  Begrijp echt niet dat SBS 2x per dag HvN en Shownieuws uitzendt.

  van 18.30 tot 19.30 is er Boulevard, dus wie heeft er dan nog zin in nog een half uur shownieuws? En Hart van Nederland dan. Teveel van het goede! Zet is echt wat alternatiefs in op de vroege avond!!! Een nieuwe soapserie en Big Brother bijvoorbeeld! Dan heb je echt een andere programmering dan andere zenders op dat moment!

 31. Ikke.

  SBS6 vind ik niks meer aan.

  HVN en Shownieuws heb ik altijd heel graag gezien, daar kijk ik ook al niet meer naar, ik vind het echt een waardeloze zender geworden….Bah…weg er mee.

 32. Annabel

  Jammer voor Bridget ,maar waarom is ze niet bij Boulevard gebleven?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.