Opsporing Verzocht verhoogt oplossingskans aanzienlijk

Foto: AVROOpsporing Verzocht verhoogt de kans op het oplossen van een zaak van 25 naar 40 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit, meldt de AVRO vrijdag. De universiteit vergeleek zaken die in de tv-show werden behandeld met soortgelijke zaken waarvan geen opsporingsbericht op televisie getoond werd. “Het was natuurlijk iets dat we allemaal al wisten: Opsporing Verzocht werkt. Nu staat het zwart-op-wit, wetenschappelijk bewezen“, zegt host Anniko van Santen.

Van Santen spreekt van een ‘fantastisch’ cijfer. “Daarop zijn wij als makers en de AVRO heel trots, het is voor ons een bevestiging dat we een effectief programma maken waar mensen het belang en de urgentie van begrijpen, dat ze genoeg vertrouwen om voor in actie te komen. Maar het is natuurlijk vooral een enorme opsteker voor onze kijkers.”

Er staat nu eindelijk onderbouwd vast, dat hulp van burgers, ‘gewone mensen’ in de meeste gevallen onmisbaar is als je effectief misdaad wil bestrijden. Wat mij betreft: op naar de volgende 1000 afleveringen!

Op 16 oktober bestaat Opsporing Verzocht dertig jaar en wordt de duizendste aflevering uitgezonden.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen