Opsporing Verzocht verhoogt oplossingskans aanzienlijk

Geplaatst op vr 28 sep 2012 om 17:00

Foto: AVROOpsporing Verzocht verhoogt de kans op het oplossen van een zaak van 25 naar 40 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit, meldt de AVRO vrijdag. De universiteit vergeleek zaken die in de tv-show werden behandeld met soortgelijke zaken waarvan geen opsporingsbericht op televisie getoond werd. “Het was natuurlijk iets dat we allemaal al wisten: Opsporing Verzocht werkt. Nu staat het zwart-op-wit, wetenschappelijk bewezen“, zegt host Anniko van Santen.

Van Santen spreekt van een ‘fantastisch’ cijfer. “Daarop zijn wij als makers en de AVRO heel trots, het is voor ons een bevestiging dat we een effectief programma maken waar mensen het belang en de urgentie van begrijpen, dat ze genoeg vertrouwen om voor in actie te komen. Maar het is natuurlijk vooral een enorme opsteker voor onze kijkers.”

Er staat nu eindelijk onderbouwd vast, dat hulp van burgers, ‘gewone mensen’ in de meeste gevallen onmisbaar is als je effectief misdaad wil bestrijden. Wat mij betreft: op naar de volgende 1000 afleveringen!

Op 16 oktober bestaat Opsporing Verzocht dertig jaar en wordt de duizendste aflevering uitgezonden.
10 Reacties op “Opsporing Verzocht verhoogt oplossingskans aanzienlijk”


 1. Gerrit de K.

  Ben ik de enige die dit een schokkend bericht vind? Het wordt positief gebracht, maar waar mijn oog op valt is dat er in Nederland normaalgesproken blijkbaar maar 25% kans is dat een zaak wordt opgelost. 25%?! What the fuck! Nogal logisch dat mensen het dievenpad opgaan. Fijne kans om je ongestraft te verrijken.

 2. MichaelDH

  Anniko blijft een mooi vrouw!

 3. MichaelDH

  Mooie, natuurlijk

 4. Snelbinder

  Tja Hongaars bloed. Ga voor de gein eens op vakantie in Hongarije. Echt een paradijs, zo mooi zijn die meiden daar.

 5. de Jong

  dat wijf is een nijlpaard+een slechte presentatrice.

 6. Samantha

  En RTL4 domineert de top 5 meer en meer als vorige week:

  1. TVOH 3.060.000
  2. VDVZS 2.057.000
  3. GTST 1.961.000
  5. 1/2 8 Nieuws 1,4 miljoen

  WAHOOOW

 7. Koen

  Hét programma waar onze (licht)getinte cultuurverrijkers veelvuldig aan bod komen. Ik heb het woord allochtoon niet gebruikt, ….pfff nu doe ik het toch :D

 8. Cheryl

  De Jong, je hebt stront in je ogen.

 9. Anoniem

  Ze heeft iets weg van die zangeres van Within Temptation

 10. BRAAK

  Ze heeft iets van iemand die zo een moord gaat plegen in een thriller…zo meteen komen die scherpe hoektanden tevoorschijn…bbbrrrrrr

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.