Johan Fretz debuteert als tafelheer in DWDD

Geplaatst op do 13 sep 2012 om 11:23

Foto: VARACabaretier Johan Fretz debuteert donderdag als tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Dat heeft de VARA laten weten. Na anderhalve week verkiezingsspecials, zit De Wereld Draait Door weer in haar natuurlijke ritme. Eindredacteur Dieuwke Wynia beloofde eerder al nieuwe tafelheren en tafeldames en Fretz lijkt daar één van. Hij was vorige week al te zien als gast in de VARA-talkshow, toen het EénVandaag Verkiezingsdebat nabeschouwd werd.

Samen met Marcel Harteveld vormt Fretz het cabaretduo Gebroeders Fretz. Ook schreef hij de roman ‘Fretz 2025’, over het jaar 2025 waarin hij zelf minister president van Nederland wordt.

De Wereld Draait Door is om 19.30 uur op Nederland 3.
21 Reacties op “Johan Fretz debuteert als tafelheer in DWDD”


 1. ε(๏̯͡๏)з

  Hij is toch wel pro PvdA mag ik hopen !

 2. Michel

  Na Alexander Klopping en Seabert van Lienden introduceren Matthijs en Dieuwke het volgende snotneus vriendje. De ondergang van DWDD!

 3. Huiskamer

  Lachwekkend. Nog even en we moeten aanhoren dat deze man de nieuwe god is.

 4. jeez

  Liever wat jonge mensen erbij dan zo’n Koos Postema die altijd uitgelegd moet worden waar het over gaat.

 5. Ome Frans

  Ik heb niet zo’n hoge pet op van jonge cabaretiers. Maar ik geef hem het voordeel van de twijfel.

 6. Mieke

  Kan nooit zo erg als Sywert zijn….. hoop ik

 7. pietro

  Rene van der Gijp snel inhuren als tafelgast is het enige wat dit programma nog kan redden.

 8. Michel

  @Jeez De kijkers van Dwdd zijn over het algemeen volwassen kijkers en niet jongeren. Het programma hoort ook eigenlijk helemaal niet op NED3 maar, op NED1 of 2. De kijkers willen niet van dit soort mannetjes horen hoe het in de wereld allemaal werkt. Dwdd moet weer meer terug nar het basis format. Een snelle leuke afwisselde talkshow over het nieuws, sport, kunst, boeken, media, politiek, cultuur en media zonder al die deskundigen en vaste gezichten. Meet Dwdd ook nooit meer doen met zo’n panel. Matthijs is de presentator en hij moet de vragen stellen. Als hij anderen nodig heeft om kritische vragen te stellen dan moet er misschien wel een andere presentator komen. Wat mij betreft hoeft dat niet want, ik denk dat Matthijs het wel kan mits hij de goede mensen achter zich heeft staan en ik denk dat dat de afgelopen 2 jaar kwa makers en redactie niet het geval is.

 9. Gerdie

  @Michel

  Jankerd.

 10. diаnа

  huuh ???!!1 johan fretzl is toch die opa in oostenrijk van die zijn dochter in de kelder misbruikt !!
  is dit een fouten grap ?

 11. jeez

  @Michel
  “De kijkers willen niet van dit soort mannetjes horen hoe het in de wereld allemaal werkt.”
  volgens mij is hij gewoon tafelheer, dat lees ik in dit bericht… hij wordt niet ingehuurd om de kijkers te vertellen hoe het in de wereld allemaal werkt.

 12. diаnа

  natasja kampoes heet ,bedoel ik

 13. Michel

  @ Jeez Hij heeft al een rol als deskundige. Dat was hij vorige week voor het eerst. Daarnaast word hij tafelheer en dat is vanavond voor het eerst.

 14. Karel

  Leuke en frisse tafelheer maar het leek net alsof hij meteen na het joggen aan tafel ging zitten. Met joggingjasje nog aan. Lijkt mij niet ok. Verder voegt hij wel wat toe, heeft ie een leuke babbel en toont hij interesse in de gasten.

 15. 0,33 liter

  Kom op, man. Hoe flauw is het om te zeuren over iemands kleding? Dát lijkt mij niet oké. Laat iedereen zijn eigen voorkeur hebben.

 16. Paul

  volgens mij is hij geen tafel heer denk dat het een tafeldame is,whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 17. Paul

  de SP,veel bomen vangen veel wild.Wat heeft die jongen fritzel grote oren.VEEL OREN VANGEN VEEL WIND

 18. Mieke

  Ik vond dat hij het goed deed, lijkt me wel een goede keuze van DWDD

 19. MjH

  @Diana, volgens mij was dat Josef Fritzl.

 20. Anoniem

  Heb nog nooit van hem gehoord maar vind het wel leuk dat er eens nieuwe tafel dames en heren komen.
  Altijd maar weer diezelfde gezichten gaat ook vervelen.

 21. Harry

  Wonden we nu echt verlost van Jan Schreeuwlelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.