Jan Kooijman tekent contract bij RTL 5

Foto: RTL

Jan Kooijman heeft woensdag een contract getekend bij RTL 5. Hij is al enkele seizoenen een vertrouwd gezicht bij de zender als jurylid van So You Think You Can Dance en verbindt zich nu volledig aan de zender. Dat heeft het station laten weten. Naast jureren in So You Think, laat Kooijman binnenkort al meer van zich horen. “Zo presenteert hij komend voorjaar een nieuw dansprogramma, waarover in een later stadium meer bekend gemaakt wordt“, aldus een woordvoerder.

Kooijman is trots. “De afgelopen drie jaar heb ik mij enorm thuis gevoeld bij RTL. Ik ben dan ook enthousiast en vereerd dat ik nu de kans krijg om meters te gaan maken als presentator. Ik hoop op nieuwe, avontuurlijke en inhoudelijke programma’s.”

“Daarnaast blijft dans altijd in mijn hart zitten. Het coachen en beoordelen van jong danstalent gaat nooit vervelen. Al met al: Ik heb er zin in!”, vervolgt hij.

Paul Cormont, zenderdirecteur van RTL 5, vindt hem een multitalent. “Jan Kooijman past perfect bij waar RTL 5 voor staat. Hij is jong, ambitieus en talentvol. Ik verheug me enorm op onze samenwerking.”

Het nieuwe RTL 5-gezicht begon zijn tv-carrière bij Goede Tijden, Slechte Tijden, waar hij drie jaar te zien was als Danny de Jong. Ook was hij coach in RTL 4′ s Sunday Night Fever en was hij de afgelopen twee seizoenen één van de presentatoren van het RTL 4-zomerprogramma Ik Kom Bij Je Eten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen