Jan Kooijman vreest voor toekomst dansprogramma’s

Foto: RTLJan Kooijman vreest voor de toekomst van dansprogramma’s op de Nederlandse televisie. Die zorgt spreekt het So You Think You Can Dance-jurylid uit in Veronica Magazine. Kooijman denkt dat de poel van talenten opraakt. “Natuurlijk hoop ik dat dit genre heel lang meekan, want ik hou er ook van om mensen te zien die talent hebben en iets goed kunnen. Toch maak ik me wel een beetje zorgen om het grote aanbod. Op een gegeven moment is de poel een keer leeg“, zegt hij.

Het huidige seizoen van So You Think heeft daar volgens Kooijman geen last van. “Gelukkig is het wel zo dat ik alvast kan verklappen dat dit seizoen van So You Think You Can Dance een aanwas is van onderaf en dat is weer heel fijn om te zien.”

Veel danstalent blijft terugkeren in dansprogramma’s, weet ook Kooijman. “Het klinkt misschien vreemd, maar dat komt doordat het aanbod van dansers die op tv willen beperkt is. Dansers willen eigenlijk helemaal niet beroemd worden, maar ze willen vooral zichzelf verbeteren. Om die reden is het best moeilijk om al dit soor tprogramma’s te maken.”

Natuurlijk willen we de allerbeste dansers laten zien, maar die willen niet allemaal met hun kop op tv. Dat is meteen ook hét grote verschil tussen zang- en danswedstrijden op televisie. Zangers en zangeressen willen maar al te graag…”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen