‘Intimiteit is weer terug in Lingo’

Lucille Werner is helemaal gewend aan het grootse decor van Lingo, dat eerder dit jaar is geïntroduceerd. Dat vertelt de presentatrice aan Televizier. Jarenlang kwam Lingo vanuit een kleine studio, maar de gezelligheid is volgens Werner gebleven. “Het bevalt hartstikke goed! De intimiteit is er weer en we krijgen veel leuke reacties. Voor de kandidaten is het nu meer schakelen met de lengtes van de woorden. Het is daardoor uitdagender geworden, leuker om naar te kijken“, zegt het TROS-gezicht.

Het is volgens Werner goed om zo nu en dan te vernieuwen. “Ook na 23 jaar Lingo blijven we kritisch naar onszelf kijken en sleutelen aan het programma. Gouden bal eruit, kleurenballen in de finale en de terugkeer van het kraken in de eerste ronde, bijvoorbeeld.”

Voorlopig is het echter genoeg, vindt ze. “Al deze veranderingen waren voorlopig wel even genoeg. Voor ons, maar vooral voor de kijker. Lingo is een heel dankbaar programma met een vast publiek dat zich laat horen via e-mails, brieven en ansichtkaarten.”

“Misschien is een tweede scherm ooit wat, maar dat is echt nog toekomstmuziek.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen