Dirk Taat vreest voor toekomst Sterren Springen

Dirk Taat vreest dat SBS 6 het moeilijk gaat krijgen om een tweede seizoen van Sterren Springen op Zaterdag te maken. Dat vertelt hij in weekblad Privé. Door de vele blessures tijdens het eerste seizoen, denkt Taat dat andere sterren niet staan te springen om deelname. “Nou, ik denk dat heel veel BN’ers zich toch eventjes achter de oren krabben als ze dit hebben gezien. Dat die mensen denken: ‘Nou, misschien sla ik deze even over.’ Een slimme BN’er zou nu alvast op duikles moeten gaan.

In de finale liep Taat een blessure op. “Ik zit thuis op de bank en ik heb behoorlijk veel pijn. Ik kan bijna niet slapen, want als ik ga liggen en mijn arm een beetje draai, verga ik van de pijn. Misschien was het niet zo verstandig, maar ik had er zo hard voor getraind en zo veel angsten overwonnen, dat ik mezelf wilde bewijzen natuurlijk.”

Toch denkt Taat dat de show geen anti-reclame is voor de sport. “Ik denk dat schoonspringen over het algemeen niet heel gevaarlijk is als je jaren aan het trainen bent, want dan beheers je de basistechnieken. Maar voor de beginnelingen kan het gevaarlijk zijn zoals je ziet. Als je die technieken niet beheert, is het gewoon puur op lef en hopen dat je sprong goed gaat.”

Uiteindelijk ging Liza Sips er met de overwinning vandoor. “Ik vind het waanzinnig dat Liza heeft gewonnen: petje af! Niemand had dat verwacht. Vooraf dachten we allemaal dat Ralf Mackenbach zou winnen, omdat hij zo enorm veel vrouwelijke fans heeft, en veel kinderen, dus we dachten dat die allemaal op hem zouden gaan stemmen.”

Ik vond het fantastisch om mee te doen, maar voorlopig hoef ik even geen zwembad meer te zien.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen