‘Journaallezer Roos klinkt als doodgeknepen kikker’

Roos Moggré, presentatrice bij de NOS, heeft een verschrikkelijk stemgeluid. Dat vindt tv-recensent Frits Bom. Het leidt volgens Bom te veel af van de inhoud. “Qua verschijning is er weinig mis mee. Blauw, altijd leuk en ze zwaggelt niet door de studio zoals die anderen. Maar oh… die stem. Zo klinkt een kikker die doodgeknepen wordt. Op hoog knellende en platgedrukte eva’s-appel brengt zij het nieuws alsof wij achtervolgd worden door een roedel hongerige wolven.

Bom haalt uit naar NOS-baas Marcel Gelauff. “Nu vriend en vijand weten dat de heer Ungelauf, hoofdredacteur van het NOS-journaal, een ontzagwekkende reputatie heeft op te houden in het vormgeeflijk verminken van televisiebeelden, is zijn besluit juist haar, qua volume, toon, dictie, en muzikaal talent, een informatievorm te laten declameren van nog afleidender aard.”

Van het nieuws blijft nu weinig bij Bom hangen. “Niets aan informatiefs of nieuws is van Roos’ krijsende gearticuleer te volgen, zo snel sterft de boodschap in de mitrailleurbrij waarmee haar lieflijke keeltje onze speakers teistert zodat wij neigen over te schakelen op een leesboek met grote letters.”

Bij het amandelen knippen is er iets verschrikkelijks misgegaan. Miljoenen horen het. Zoiets kan toch niet in het Journaal.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen